Obavijesti

Sport

Komentari 24

Novi/stari prvak: Tko je najveće iznenađenje, tko je bio najbolji, a tko najstandardniji u Dinamu?

Novi/stari prvak: Tko je najveće iznenađenje, tko je bio najbolji, a tko najstandardniji u Dinamu?
5

Dinamo je tijekom sezone promijenio tri trenera (Krznar, Kopić i Čačić) koji su koristili usluge čak 33 nogometaša. U Maksimiru večeras mogu otvoriti šampanjac, ali već sutra zasukati rukave i pojačati momčad

VIDEO

Dinamo je, nakon duge i teške borbe, postao novi/stari prvak Hrvatske. Zagrepčani su do 23. titule otkako je HNL-a stigli kolo prije kraja, zasluženo se još jednom okitili titulom najbolje momčadi Lijepe Naše nakon pobjede u Šibeniku.

U Maksimiru mogu slaviti, otvoriti najskuplji šampanjac, ali već sutra zasukati rukave jer Dinamo ipak mora izgledati puno bolje. Tu je još milijun otvorenih pitanja, tko će biti novi trener, tko sve napustiti svlačionicu, a tako pak pojačati "modre" redove.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamova euforija u Šibeniku

Pokretanje videa...

Euforija u Šibeniku: Dinamovi igrači skidali se do gaća u slavlju novog naslova prvaka VIDEO

Dinamo je do naslova prvaka, u sezoni prepunoj uspona i padova, stigao s 23 pobjede, sedam remija i pet poraza (dva od Hajduka, po jedan od Slavena, Lokomotive i Osijeka). Kroz Maksimir su tijekom sezone prodefilirala tri trenera (Damir Krznar, Željko Kopić i Ante Čačić), niti jedan se nije pokazao dugotrajnom opcijom za klupu Dinama. Niti kao čovjek koji se može nametnuti svlačionici punoj dokazanih nogometaša.

Dinamovi treneri ove su prvenstvene sezone koristili usluge 33 igrača, najviše nastupa (njih 33) skupio je Dominik Livaković, jedan manje imaju Josip Mišić i Mislav Oršić. Zagrepčani ove godine nisu imali raspoložene napadače, u HNL-u su ostali samo na jednom "dvocifrenom" golgeteru Mislavu Oršiću koji je suparničke mreže tresao 13 puta. Bruno Petković i Komnen Andrić bili su šest puta strijelci, a po triput su zabili Ivanušec, Ademi, Perić i Majer.

Dinamo i Istra sastali se u 31. kolu HT Prve lige

Najveću minutažu i ove je sezone očekivano odradio Dominik Livaković koji je na terenu bio 2970 minuta, a slijede ga Oršić (2566),  Mišić (2497), Ristovski (2312), Šutalo (2264) i Theophile koji je na HNL travnjacima proveo 1926 odigranih minuta. Stefan Ristovski je šest puta asistirao svojim suigračima za pogotke, pet asista upisali su Petković i Ivanušec, a po četiri Šutalo (!?), Andrić i Baturina. Jedina isključenja u HNL sezoni dobili su Petković i Theophile.

Dinamo su ove sezone do naslova prvaka poveli Arijan Ademi i Mislav Oršić, dva najbolja pojedinca cijele sezone. Najstandardniji su bili Livaković i Mišić, najveće iznenađenje postao Josip Šutalo. Mladi branič bio je početkom sezone tek šesta stoperska opcija (iza Theophilea, Lauritsena, Perića, Dilavera i Franjića) Dinama, a danas je najvažniji član Dinamove obrane. I jedan od rijetkih koji se ovoga ljeta može nadati inozemnoj ponudi.

Slaven Belupo i Dinamo igraju 28. kolo Prve HNL

A što pak "modrima" donosi budućnost? Od 33 igrača koji su ove sezone zaigrali za Dinamo u HNL-u, njih sedmorica (Čop, Gavranović, Jakić, Kastrati, Leovac, Majer i Moubandje) više ne stanuju u Maksimiru. Čelnici kluba moraju ozbiljno promijeniti "bilo" svlačionice, pa je u Dinamu upitna budućnost Andriću, Dilaveru, Gojaku, Juriću, Menalu, Moharramiju, Štefulju... Naravno, neće svi napustiti Maksimir, ali većina ih se ove sezone nije nametnula. I teško će dočekati bolje dane.

Potencijalnim transferima mogu se nadati tek Ivanušec, Livaković, Mišić i Šutalo, za ostatak momčadi neće biti "velike ludnice" na nogometnom tržištu. Veliko je pitanje što će se ovoga ljeta događati i s Brunom Petkovićem kojeg u Dinamu i dalje čekaju, pitanje je do kada. Dinamu treba pravi golgeter, pa su "modri" skauti već (i poslije dolaska Emrelija) počeli tražiti napadača koji će im garantirati 20-ak golova po sezoni. Čini se kako će to biti Josip Drmić...

Zagreb: GNK Dinamo i HNK Šibenik u 25. kolu Prve HNL

Dinamo je osvajanjem prvenstva spasio sezonu, ona će se sada s pravom u "modrom domu" ocijeniti uspješnom. Najvažnija je uvijek titula prvaka, nova prilika za hvatanje LIge prvaka i - pune blagajne. I europska avantura je bila vrlo dobra, Dinamo je još jednom prezimio, pružio i više nego dostojan otpor Sevilli. Jedini ozbiljniji minus je ispadanje iz Kupa, taj je neuspjeh posla koštao Damira Krznara. 

Za Dinamo su ove sezone u Prvoj HNL nastupali: Ademi, Andrić, Baturina, Bočkaj, Bulat, Čop, Dilaver, Emreli, Franjić, Gavranović, Gojak, Ivanušec, Jakić, Jurić, Kastrati, Lauritsen, Leovac, Livaković, Majer, Menalo, Mišić, Moharrami, Moubandje, Oršić, Perić, Petković, Ristovski, Špikić, Štefulj, Šutalo, Theophile, Tolić i Zagorac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao