Obavijesti

Sport

Komentari 35

Novi tijesan poraz Cedevite u Beogradu: 'Možemo okrenuti'

Novi tijesan poraz Cedevite u Beogradu: 'Možemo okrenuti'
1

Crvena zvezda povela je 2-0 u finalnoj seriji ABA lige pobjedom 69-65 u Beogradu. Cedevita je cijelu utakmicu lovila prednost Beograđana, bila je blizu, ali nije išlo...

VIDEO

Cedevita je u drugoj utakmici finala doigravanja ABA lige ponovno pružila vrlo dobar otpor Crvenoj zvezdi u Pioniru, ali nije mogla ugroziti beogradsku momčad. Domaćini su slavili 69-65 i doveli Zagrepčane u vrlo tešku situaciju, korak od poraza.

Za razliku od subotnjeg katastrofalnog ulaska u utakmicu, Repešini su momci ovaj put bili koncentriraniji i držali prihvatljiv zaostatak veći dio utakmice. U završnici prve četvrtine Zvezda se serijom 8-0 odvojila na 22-8. Gosti su u drugoj četvrtini zaigrali bolje, ponajviše zbog raspoložene dionice Roka Ukića, koji je pomogao da rezultat na poluvremenu bude prihvatljivih "minus osam" (38-30).

Izjednačeno nadmetanje nastavilo se i u trećoj četvrtini, ali Zvezda ipak nije dopustila igračima Cedevite da dođu na manju razliku. Ipak, serijom 9-0 krajem treće i početkom četvrte četvrtine Repešini su opet učinili završnicu zanimljivom, čak su došli na 61-59 polaganjem Tomislava Zubčića.

"Ostali smo prekratki, ali mislim da serija nije gotova. Trebamo skratiti crne rupe koje su nam se dvaput dogodile. Mislim da će u Zagrebu biti drugačija priča. Učinit ćemo sve da to ne bude posljednja utakmica" - Roko Ukić

Beograđani su se po tko zna koji put ponovno odvojili na šest poena viška pa su slobodnim bacanjem Tomasa i košem Babića došli na 65-62. Mitrović je na drugoj strani zabio za novih pet razlike Zvezde, a Cedevita dugo oklijevala sa šutom, pa je Babić ipak pogodio tricu dvije sekunde prije kraja.

Gordić je napravio brzi faul na Jenkinsu, Amerikanac je zabio oba bacanja za konačnih 69-65 i tu je bio kraj. Šansa je itekako postojala, ali nedostajalo je više koncentracije u presudnim trenucima za hrvatskog predstavnika.

Kod pobjednika je najefikasniji bio Boban Marjanović s 20 poena i 14 skokova, a jedan manje ubacio je Luka Mitrović. Cedevitu je predvodio Luka Babić s 14 koševa, a dvoznamenkast učinak imao je i Roko Ukić (10 poena).

Iduća utakmica igra se u srijedu u dvorani 2 Doma sportova, kao i eventualna četvrta u četvrtak.

Repeša: Sposobni smo preokrenuti seriju

- Čestitam Zvezdi na pobjedi, sigurno je 2-0 velika prednost, međutim nismo tako davno bili u sličnoj situaciji. Istina, Zvezda je puno jači protivnik nego što je Budućnost i okretanje serije bit će jako teško. Ali dok se igra, mislim da možemo to napraviti i da imamo momčad mentalno sposobnu za to. Sve ćemo vidjeti u prvoj sljedećoj utakmici u srijedu - rekao je Jasmin Repeša na konferenciji za novinare i dodao:

- Otprilike slična utakmica kao i jučer gdje smo pustili protivniku veliku prednost. Kad se takvo što dogodi na ovom terenu, teško se vratiti. To smo uspjeli u četvrtoj četvrtini, ali smo dvjema lošim reakcijama u obrani ipak dozvolili Zvezdi pobjedu.

- Znamo da će biti teško u Zagrebu i da Cedevita može preokrenuti seriju jer se radi o euroligaškoj momčadi. Koliko će biti utakmica? Znamo da imamo tu petu utakmicu ovdje pa ćemo vidjeti - izjavio je Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde.

ABA liga, doigravanje, finale, 2. utakmica:

  • Crvena zvezda - Cedevita 69-65 (22-8, 18-24, 18-16, 11-17)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti