Sport

Komentari 44

Novi udarac za Barcu: Messijev odlazak koštat će ih milijune!

Novi udarac za Barcu: Messijev odlazak koštat će ih milijune!

Prema analitičarima najveći gubitak mogao bi biti u sponzorstvima gdje će izgubiti oko 77 milijuna eura te još 43 milijuna eura u prodaji dresova i ostalih klupskih proizvoda

Odlazak Lea Messija iz Barcelone mogao bi katalonski klub koštati jako puno, zaključila je konzultantska tvrtka Brand Finance.

POGLEDAJTE VIDEO: Messijev odlazak

Messi je nakon duge 21 godine otišao iz Barcelone zbog financijskih problema u kojima se klub našao, a Messijev odlazak zapravo će im na neki način biti novi udarac.

Prema Brand Financeu, Barcelona će izgubiti čak 11 posto svoje vrjiednosti zbog odlaska Argentinca. Točnije, izgubit će oko 137 milijuna eura od ukupne vrijednosti kluba od 1,26 milijarde eura.

Prema analitičarima najveći gubitak mogao bi biti u sponzorstvima gdje će izgubiti oko 77 milijuna eura te još 43 milijuna eura u prodaji dresova i ostalih klupskih proizvoda.

Barcelona se tako nalazi u još goroj financijskoj situaciji, a upitno je koliko će se brzo i kako lako iz nje izvući. Godine užasne transfer politike i zaduživanja sada dolaze na naplatu, a sve je to komentirao i njihov bivši igrač Ronald De Boer:

- Barcelona je sama sebe dovela u ovu situaciju. Dio odgovornosti leži i na ligi koja je godinama samo gledala što se događa i onda reagirala kad je sve već bilo gotovo. Isto ide i španjolsku vladu koja je također nešto morala napraviti. Ako imate tvrtku i svake godine dižete neke kredite da sanirate minus, jasno je da će tvrtka propasti. U tome leži problem - rekao je pa nadodao:

- Kupovina Griezmanna, Coutinha i Dembelea za stotine milijuna eura u situaciji kad nemaš novca je nevjerojatna. Tu je liga morala reagirati i reći: Ne možete to raditi.