Obavijesti

Sport

Komentari 97

Hrvatsku poharale ozljede: I Oršić otpao, upitan za Rapid!

Hrvatsku poharale ozljede: I Oršić otpao, upitan za Rapid!

Josip Juranović, Dejan Lovren i Ivica Ivušić su još ranije otpali zbog ozljede, a sada im se pridružio i Mislav Oršić. U ponedjeljak je odradio trening s reprezentacijom, no bol je bila sve jača

VIDEO

Mislav Oršić propustio je u utorak trening reprezentacije, no nitko nije posumnjao da se radi o nečemu ozbiljnijem. Očito je bilo zbog predostrožnosti, pomislili su mnogi. No, nažalost, propustio je trening zbog bolnog gležnja, a dodatni pregledi pokazali su kako Dinamov as ipak neće biti na raspolaganju izborniku Zlatku Daliću za utakmice s Ciprom i Slovačkom, objavio je HNS.

Pokretanje videa...

Trening Vatrenih VIDEO

Nije poznato je li Mislav ozljedu vukao iz kluba, no u ponedjeljak je normalno odradio trening s ostatkom momčadi. Dalić ima opcija na lijevom krilu, no ova vijest je itekako zabrinula Dinamo gdje je nezamjenjiv i jedan od najboljih igrača. Oršić je ozlijedio skočni zglob i neće ga biti dva do tri tjedna, ovisno o uspješnosti terapija. A to znači kako bi mogao propustiti susret 3. kola Europske lige u Beču protiv Rapida. 

Ozljede su ovaj ciklus baš poharale 'vatrene', a izborniku zadale velike glavobolje. Oršić se tako pridružio podužoj listi reprezentativaca na koje izbornik neće moći računati u listopadskim kvalifikacijama. Još ranije otpali su Josip Juranović, Dejan Lovren i Ivica Ivušić, probleme s ozljedama imali su Joško Gvardiol i Filip Uremović, a Domagoj Vida tek se nedavno vratio nakon ozljede pete i još nije u pravoj formi pa je Dalić pozvao Duju Ćaletu-Cara i Marina Pongračića. 

Obrana najviše pati zbog ozljeda, a sada ćemo i na krilu ostati bez igrača koji igra u sve boljoj formi. Sjajnim igrama nametnuo se izborniku Daliću, zaradio poveću minutažu u reprezentaciji nakon Eura i došao je do te razine da je njegovo ime postalo nezaobilazno na Dalićevu popisu. U rujanskom ciklusu odigrao je sve tri utakmice, a protiv Slovačke startao je od prve minute. 

Za Dinamo je odigrao 15 utakmica i zabio četiri gola u svim natjecanjima, a osobito je upečatljiv bio onaj u pobjedi protiv Slaven Belupa. Za 'vatrene' je debitirao prije tri godine, od tada je u 13 utakmica zabio jednom. I to na Euru protiv Španjolske.

Slaven Belupo i Dinamo sastali se u 10. kolu HT Prve lige

Izbornik je tako uoči utakmice protiv Cipra ostao bez provjerene opcije na lijevom krilu. No, previše briga ne bi trebalo biti jer ima sasvim dovoljno izbora. Na raspolaganju mu je Ivan Perišić, ali i Josip Brekalo koji također preferira tu poziciju. Tu može zaigrati i Luka Ivanušec.

Bratislava: Sraz Slovačke i Hrvatske u kvalifikacijskom susretu za nogometni SP 2022.

Podsjetimo, hrvatski nogometaši u četvrtak ujutro lete u Larnacu gdje ih u petak čeka susret kvalifikacija za SP protiv Cipra, a tri dana kasnije u Osijek dolaze Slovaci. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti