Obavijesti

Sport

Komentari 24

Novinari ESPN-a u čudu: Što Cheechoo radi u Hrvatskoj?

U Hrvatskoj je sjajno, Zagreb je odličan grad. To je nešto što nisam mogao očekivati, ali svatko ide drugim putem u životu, rekao je Jonathan Cheechoo

VIDEO

Najbolji strijelac NHL-a prije osam godina Jonathan Cheechoo nemalo je iznenadio američku javnost prošlog ljeta najavivši odlazak u Medveščak, koji je uspio realizirati projekt nastupivši u drugoj najjačoj ligi svijeta KHL-u.

Stoga se američki ESPN pita kako je bivšem igraču San Jose Sharksa živjeti u Hrvatskoj.

- To je nešto što nisam mogao očekivati, ali svatko ide drugim putem u životu i pri tome se zabavljam - rekao je Cheechoo, koji je nakon dvije sjajne golgeterske sezone u NHL-u zadobio ozljedu koljena zbog koje se morao prebaciti u AHL.

- Bio sam zdrav prošle godine te sam prošlog ljeta odlučio s obitelji doći ovdje kako bih se okušao u KHL-u. Osjećam se jako dobro, igram dobro i sve je zabavno.

Za 'medvjede' je zabio 18 golova uz 14 asistencija u 43 utakmice, a također je zabio u KHL All-Star utakmici prošle subote u Bratislavi. 

- U Hrvatskoj je sjajno, Zagreb je odličan grad. Uživam igrati u KHL-u, dobro je natjecanje i visoka je kvaliteta igre. Srećom, naša momčad i moji suigrači igraju jako dobro - rekao je Cheechoo i dodao:

- Momčad se povećava zato mislim da nitko od nas ne očekuje previše, a također imamo najmanji proračun. Ali dobri smo i dečki su super.

Cheechoo se u Zagreb preselio s dvogodišnjim sinom i suprugom.

- Sviđa mu se. Gleda sve utakmice i mogu igrati hokej s njim svaki dan, sjajno je. Supruga i ja smo uvijek bili avanturističkog duha što se tiče putovanja tako da smo već bili u Hrvatskoj prije. Nisam puno razmišljao kad sam dobio poziv iz Medveščaka - izjavio je Kanađanin, koji je oduševljen što može igrati protiv velikih igračkih imena:

- Mogu igrati protiv dečkiju poput Radulova i Kovaljčuka. Putovati je malo teško, ali osim toga sve je pozitivno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići