Obavijesti

Sport

Komentari 49

Kaos u Sočiju: Nema grijanja, voda je žuta, nema predvorja...

Kaos u Sočiju: Nema grijanja, voda je žuta, nema predvorja...
5

Imam sobu! Nema grijanja i interneta, doduše, ali bar imam krevet, samo jedan je od komentara nezadovoljnih novinara, koji nemaju osnovne uvjete na ZOI-ju u Sočiju

VIDEO

Iz organizacijskog odbora u Sočiju već danima poručuju da je sve spremno za početak Zimskih olimpijskih igara u petak, no novinari, koji su stigli u grad-domaćin Igara preko društvenih mreža objavljuju potpuno suprotne dojmove.

Ruski predsjednik Vladimir Putin nekontroliranim trošenjem pobrinuo se da ZOI u Sočiju postanu najskuplje Igre u povijesti nakon što je utrošeno nevjerojatnih 40 milijardi eura.

No to očito nije bilo dovoljno da smještaj za novinare bude spreman na vrijeme. O tome svjedoče brojne pritužbe pripadnika sedme sile iz cijelog svijeta, objavljujući svoje dojmove na Twitteru.

Iz CNN-a se žale što su im sobe u raspadnom stanju, a unatoč tome što su prije pet mjeseci rezervirali 11 soba u hotelu, samo jedna je bila spremna. Novinar Guardiana Shaun Walker na sarkastičan način je prokomentirao uvjete:

- Imam sobu! Nema grijanja i interneta, ali bar imam krevet.

Velik problem većini predstavlja činjenica što dva dana uoči početka natjecanja nema vode, a ako je ima, nije upotrebljiva.

- Moj hotel nema vode. Kao upozorenje mi stoje da ne ispirem njome lice, jer sadrži nešto otrovno - napisala je na Twitteru novinarka Tribunea Stacy St. Clair.

Također, mnogi su se žalili što liftovi ne rade, što otpadaju kvake, a mnoge je šokiralo što dosta hotela nema recepciju! Naime, da bi došli do ključa svoje sobe, moraju otići do sobe u kojoj spava vlasnik i osobno ih zatražiti.

Predsjednik olimpijskog organizacijskog odbora u Sočiju Dmitri Černišenko pohvalio se na Twitteru kako je sve spremno, na što mu je CNN-ov producent Harry Reekie odgovorio:

- Dmitri, naš hotel nije spreman. Rezervirali smo 11 soba prije pet mjeseci, a samo jedna je spremna. Molim te pomozi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića