Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
77 komentara

Novinarka ESPN-a popljuvala Dražena, a ne zna niti tko je on

U razgovoru o tome treba li Carmelo Anthony ući u košarkašku Kuću slavnih, ESPN-ova Elle Duncan krenula je u usporedbu s Draženom, a onda zaključila: Pa Dražen nije puno utjecao na košarku!

Foto: Reuters/Screenshot
77 komentara

Obožavatelji, analitičari, treneri i bivši igrači Dražena Petrovića nerijetko smatraju ponajboljim šuterom svih vremena, a iako je jasno kako su šuteri poput Stephena Curryja ipak pretekli svoje prethodnike, Draženov utjecaj na igru je neupitan. No neki Amerikanci se, izgleda, ne slažu...

ESPN-ova novinarka Elle Duncan pokušala je dati argumente za i protiv ulaska Carmela Anthonyja u Kuću slavnih. Popularni Melo jedan je od najboljih 'jedan na jedan' napadača u povijesti lige, a njegove šuterske sposobnosti oduvijek su bile zapanjujuće, no zbog evolucije igre kao i nedostatka obrane 34-godišnjak je sad bez kluba.

A Duncan je usprkos tomu krenula objašnjavati sa stajališta Melovog 'advokata':

- Prvak države kao tinejdžer, trostruki osvajač olimpijskog zlata, top 20 svih vremena po zabijenim koševima, All-Star, All-NBA. Melo je čisti zicer za Kuću slavnih!

Onda se uključila u ulogu Melovog 'hejtera' te započela:

- To i ne znači baš puno pored imena poput Dražena Petrovića - rekla je pa ponovno odgovorila samoj sebi:

- U redu, ali Dražen nije ostavio traga ni blizu kao što je Carmelo.

Kasnije je rekla da nije namjeravala uvrijediti Dražena već obraniti Mela, koji se nalazi pod stalnim napadima medija i obožavatelja lige, no pitanje je - zašto je onda odabrala upravo Dražena.

Činjenica je da je Petrović otvorio vrata NBA lige za Europljane, a i njegov stil igre nagovještavao je neka buduća vremena s puno više šutova za tri, dok je Melo već nekoliko godina sa svojim stilom - zapeo u povijesti. Naposljetku, čini se kako je Duncan ignorirala i činjenicu da se radi o košarkaškoj Kući slavnih, a ne samo onoj NBA lige, jer je Draženov utjecaj vidljiv diljem svijeta...

Najgore od svega? ESPN-ova novinarka strašno se izblamirala odgovarajući pratiteljima na Twitteru, pomiješavši Dražena s Fabom Melom, brazilskim košarkašem koji je preminuo u snu prošle godine, a iz njene reakcije očito je kako nije bila svjesna da je i Dražen poginuo uoči najboljih godina karijere.

- Uvrijedila si karijeru igrača koji je poginuo ulazeći u najbolje godine, što je tebi - napisao je jedan pratitelj, a Duncan je onda neobjašnjivo odgovorila:

- Nisam govorila o Fabu Melu već o tome kako je Melo Fab (kratica od fabulous, nevjerojatan). Ne znam kako si to povezao.

- Nisam ništa povezao s Fabom, već ti jednostavna pretraga na Googleu govori da je Dražen poginuo s 28 godina, a prije ulaska u najbolje godine imao je 23 poena po susretu. Ideja nije loša, ali istraži ono o čemu govoriš sljedeći put - zaključio je njen pratitelj, s kojim su se ubrzo složile stotine, a Duncan je na Twitteru ostala sama te se pokušavala dalje izvlačiti iz situacije...

Naši partneri pišu
Message