Obavijesti

Sport

Komentari 229

Veliko pojačanje na Maksimiru: Šutalo je potpisao za Dinamo!

Veliko pojačanje na Maksimiru: Šutalo je potpisao za Dinamo!

Jako sam sretan zbog dolaska u Dinamo. Dinamo je najuspješniji hrvatski klub koji ostvaruje svake sezone značajne uspjehe u hrvatskim natjecanjima i u Europi, rekao je Šutalo

VIDEO

Nakon Josipa Drmića i Roberta Ljubičića, još jedno sjajno pojačanje sletjelo je na Maksimir. Stoper Atalante i mladi hrvatski reprezentativac Boško Šutalo (22) novi je igrač Dinama!

Pokretanje videa...

Veliko pojačanje na Maksimiru: Drmić je novi igrač Dinama! 00:47

Šutalo je u utorak 21. lipnja potpisao petogodišnji ugovor s hrvatskim prvakom te će se odmah priključiti prvoj momčadi koja u srijedu putuje na pripreme u Sloveniju.

Boško u Dinamo stiže iz talijanske Atalante, dok je od kolovoza 2021. bio na jednogodišnjoj posudbi u klubu Hellas Verona. Ujedno je niz godina reprezentativac mlađih kategorija Hrvatske. Igrački je iznimno brz, sjajan u duelima i aktivno sudjeluje u igri, svakako je veliki talent i fantastičan obrambeni igrač. Jedan je od najperspektivnijih mladih igrača na ovim prostorima.

- Jako sam sretan zbog dolaska u Dinamo. Dinamo je najuspješniji hrvatski klub koji ostvaruje svake sezone značajne uspjehe u hrvatskim natjecanjima i u Europi. Momčad ima veliku kvalitetu, vrhunske pojedince, sjajan stožer. Pratio sam klub i momčad u posljednje vrijeme, posebno zadnjih par sezona ostvaruju povijesne uspjehe i to je sigurno nešto što je jako važno za Dinamo, ali i za hrvatski nogomet općenito. Vjerujem da će momčad i u novoj sezoni ostvariti brojne uspjehe i dobre rezultate u prvenstvu, Kupu i Europi. Prije svega tu je veliki derbi na početku sezone i trofej Superkupa koji želimo osvojiti. Dosta igrača poznajem od ranije, posebno u kontekstu toga što sam s nekima bio ili sam još uvijek suigrač u reprezentaciji tako da vjerujem da ću se dobro uklopiti u ekipu. Davat ću sve od sebe na terenu u dresu Dinama u svakoj utakmici, borit ću se za klub, nadam se da ćemo imati veliku podršku navijača u svemu što je pred nama ove sezone i siguran sam da nas čekaju sjajni trenuci - izjavio je Boško Šutalo nakon potpisa ugovora s prvakom Hrvatske.

Prvotno je trebao doći na posudbu s opcijom otkupa ugovora, ali 'modri' su uspjeli smekšati Talijane i odmah ga otkupiti. Atalanta je prvotno tražila četiri milijuna eura odštete, no Dinamo je cijenu opcionalnog otkupa spustio na tri milijuna. 

Hrvatski prvak ozbiljno je ovoga ljeta shvatio HNL konkurenciju, Zagrepčani su već svoje redove pojačali Josipom Drmićem, dogovoren je dolazak i veznjaka Roberta Ljubičića, a čelnici "modrih" krenuli su u jačanje obrambenog dijela momčadi. A tu im je Metkovac prvi pick.

Što Boško Šutalo donosi Dinamu?

Mlada nada hrvatskog nogometa još se u siječnju 2020. godine iz Osijeka zaputila u Atalantu za koju je Šutalo skupio 16 službenih nastupa, zabio i jedan gol. No, polivalentni branič se prošle godine zaputio na jednogodišnju posudbu u Veronu gdje je pod vodstvom Igora Tudora odigrao 25 utakmica. Boško Šutalo je i kapetan hrvatske U-21 reprezentacije, a može konkurirati za sve obrambene pozicije. Najbolje se snalazi na stoperu i desnom boku, no i u Serie A znao je igrati lijevog beka.

Hrvatska U21 reprezentacija u Varaždinu u kvalifikacijama za EP igra protiv Norveške

Zahvalni 22-godišnjak svjestan je kako mu je dolazak u Dinamo mogao biti velika odskočna daska u karijeri. Ujedno, time se otvara šansa i njegovom prezimenjaku Josipu da napusti klub.

Gužva u obrani "modrih"

Josip Šutalo je igrama kroz posljednjih šest mjeseci postao zanimljiv inozemnom tržištu, a u Dinamu i dalje čekaju "nemoralnu ponudu" za svog stopera. I, kako kažu, "ona bi se uskoro mogla stići u Maksimirsku 128".

Ante Čačić danas nema problema sa zadnjom linijom, no u Maksimiru i dalje traže još jednu opciju za desni bok. Stefan Ristovski primarna je opcija Dinamovog trenera za desni bok, dok bi se Sadegh Moharrami ovog ljeta mogao vratiti u Iran. Za stoperske pozicije, uz Boška Šutala, konkuriraju Josip Šutalo (ako ne ode u inozemstvo), Lauritsen, Perić, Dilaver i Theophile koji je ušao u posljednju godinu ugovora s "modrima" i također je "dostupan" inozemnim klubovima.

U Maksimiru se žele što prije osnažiti na svim pozicijama, složiti momčad koja bi nastavila dominaciju HNL-om, ali i još jednom prezimila na europskoj sceni. I to neće biti sve, čelnici Dinama žele kvalitetniju momčad nego prošle godine, opet su spremni uložiti velik novac kako bi "modri" i dalje bili najbolji u Hrvatskoj.

A u ovome trenutku roster Dinama djeluje zastrašujuće. Godinama nisu imali ovakav prijelazni rok, a ljeto je zapravo tek krenulo. Tko zna kakva još iznenađenja čelnici spremaju navijačima...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 229
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini