Obavijesti

Sport

Komentari 2

Obala Bjelokosti u infarktnoj završnici do polufinala Afričkog kupa! Hajduk i dalje bez Dialla

Obala Bjelokosti u infarktnoj završnici do polufinala Afričkog kupa! Hajduk i dalje bez Dialla

Mali je vodio 1-0 od 71. minute, ali je Obala Bjelokosti izborila produžetke u 90. minuti pa zabila za pobjedu u posljednjim sekundama produžetka

VIDEO

Domaćin ovogodišnjeg Afričkog nogometnog prvenstva Obala Bjelokosti na čudesan se način plasirao u polufinale svladavši u četvrtfinalu Mali sa 2-1 (0-0, 1-1) golom u drugoj minuti sudačke nadoknade produžetka i to s igračem manje.

Mali je imao utakmicu u svojim rukama. Iako u 17. minuti Adama Traore nije iskoristio kazneni udarac na poluvrijeme se otišlo s igračkom prednosti Malijaca jer je u 43. minti isključen Kossonou.

Africa Cup of Nations - Quarter Final - Mali v Ivory Coast

Brojčanu prednost Mali je iskoristio i poveo u 71. minuti fantastičnim udarcem Nenea sa 25 metara. Taj je rezultat vrijedio sve do 90. minute kada je Adingra uspio preusmjeriti loptu u mrežu za 1-1 i produžetak.

Hajduk će i dalje morati bez Dialla 

U dodatnih pola sata Obala Bjelokosti je stigla do pobjedničkog gola doslovno u posljednjim sekundama kada je Oumar Diakite u gužvi preusmjerio udarac Fofane za erupciju oduševljenja na stadionu. Diakite je potom pretjerao u slavlju te je dobio drugi žuti karton, odnosno isključujući crveni karton.

Ludu završnicu pogledajte OVDJE 

Igrač Hajduka Ismael Diallo opet je cijeli susret odgledao s klupe Obale Bjelokosti. Nije odigrao ni minute na ovome prvenstvu, u reprezentaciji očito ne računaju na njega, a za to vrijeme je pozicija lijevog beka u Hajduku prazna. Krpaju je desni bekovi i tako će biti sve do povratka Dialla. 

Split: Utakmica HNK Hajduk i NK Osijek u 12. kolu Prve HNL

Obala Bjelokosti je nakon 0-4 poraza od Ekvatorijalne Gvineje u posljednjem susretu u skupini praktički već bila ispala, ali je čudesnim raspletom u ostalim skupinama prošla u osminu finala kao četvrta najbolja trećeplasirana reprezentacija. Ipak, zbog loših rezultata je smijenila izbornika Gasseta da bi u osmini finala boljim izvođenjem 11-eraca izbacila braniteja naslova Senegal, a sada u četvrfinalu nakon velike drame i Mali.

Africa Cup of Nations - Quarter Final - Mali v Ivory Coast

Za Obalu Bjelokosti ovo je 11. ulazak u polufinale Afričkog prvenstva, ima dva naslova (1992, 2015), dva druga, četiri treća i dva četvrta mjesta.

U polufinalu će Obala Bjelokosti igrati protiv DR Konga koji je u petak svladao Gvineju sa 3-1.

Polufinale je u petak izborila i Nigerija 1-0 pobjedom protiv Angole, a suparnik će joj biti bolji iz ogleda Zelenortski Otoci - Južnoafrička Republika koji počinje u 21 sat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...