Obavijesti

Sport

Komentari 19

Obilježio je poljsku povijest, a danas vozi Uber da bi preživio

Obilježio je poljsku povijest, a danas vozi Uber da bi preživio
1

POLJSKI BRAZILAC Roger Guerreiro igrao je za Poljsku na Euru 2008. te ušao u povijest kao strijelac prvog gola te reprezentacije u povijesti na Eurima. Ovo je njegova priča...

VIDEO

Ako imate dobro pamćenje, sigurno se sjećate da je Hrvatska na Euru 2008. u Austriji i Švicarskoj u rezervnoj postavi pobijedila Poljsku 1-0 golom Ivana Klasnića.

Ako imate vrlo dobro pamćenje, sjećate se da je Vedran Runje odlično čuvao naš gol kao zamjena Stipi Pletikosi. E, ako baš imate vrhunsko pamćenje, sjećate se da je za Poljake nastupao i jedan Brazilac.

On je Roger Guerreiro kojem je danas 35 godina. U Europu je stigao 2007. pa postao igrač varšavske Legije za koju je toliko dobro igrao da Poljaci nisu mogli ostati hladni. 

Dali su mu državljanstvo poslije samo dvije godine ubrzanim procesom i on je postao strijelac prvog gola reprezentacije Poljske na europskim prvenstvima u povijesti. Bilo je to protiv Austrije 12. lipnja 2008. Roger je proglašen za igrača utakmice, a za Poljake je odigrao 25 utakmica te zabio četiri gola u nastavku karijere.

VIDEO

Poslije Legije četiri je godine igrao za atenski AEK, a zatim je uslijedio pad. Kad iz solidnih europskih klubova kakvi su Legia i AEK završite u brazilskim niželigašima poput Guaratinguetáe, Comerciala ili Rio Branca, znate da nešto nije u najboljem redu. 

Klubovi prema njemu nisu održali obećanja, s nekima je i na sudu jer mu nisu isplatili sve plaće. Sve to ga je natjeralo na promjenu zanimanja i danas je Roger vozač Ubera!

- Nemam klub, iako me kontaktiralo nekoliko momčadi treće i četvrte brazilske lige. Razočaran sam brazilskim nogometom, s nekima sam na sudu. Oni plate samo prvi mjesec, a zatim prestanu. Postoji i klub iz 2014. od kojeg još nisam dobio svoj novac i to je obeshrabrujuće. Nemam više interesa za nogomet - rekao je Roger za UOL Esporte.

Danas zarađuje kao vozač Ubera u Rio de Janeiru gdje ga gotovo nitko ne prepoznaje, no priznaje da se želi vratiti u Europu.

- Imam dvoje male djece, a kad sam prošle godine bio u Poljskoj, bio sam sjajno primljen. Navijači su znali tko sam i lijepo su me pozdravili. Obožavam Poljake i Legiju - rekao je Roger.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'