Sport

Komentari 0

Obitelj potvrdila: Preminuo je poznati menadžer Mino Raiola

Obitelj potvrdila: Preminuo je poznati menadžer Mino Raiola

Nažalost, sada informacije nisu netočne kao prije tri dana kada je u četvrtak stigla vijest da je Raiola preminuo u bolnici, iz koje su to ubrzo demantirali. Raiolinu smrt potvrdila je obitelj

Talijanski nogometni menadžer Mino Raiola preminuo je u subotu u 55. godini nakon kratke i teške bolesti, prenio je poznati novinar Fabrizio Romano, a vijest je potvrdila i službena stranica talijanskog menadžera na Twitteru.

Ovoga puta, nažalost, nisu netočne informacije kao prije tri dana kada je u četvrtak stigla vijest da je Raiola preminuo u bolnici, iz koje su to ubrzo demantirali. Raiolina obitelj potvrdila je da je otišla jedna od najvećih zvijezda današnjice među nogometnim agentima.

- U beskrajnoj tuzi dijelimo smrt najbrižnijeg i najčudesnijeg nogometnog agenta koji je ikada bio - stoji u uvodu objave na službenom Raiolinom profilu. Potom se nastavlja:

- Mino se do kraja borio istom snagom koju je stavljao na pregovaračke stolove kada bi zastupao naše igrače. Kao i obično, Mino nas je učinio ponosnim, a nikada to nije shvatio. Mino je svojim radom dotaknuo mnoge živote i napisao novo poglavlje u povijesti modernog nogometa. Zauvijek će nam nedostajati. Minova misija da nogomet učini boljim mjestom za igrače nastavit će se s istom strašću. Zahvaljujemo svima na ogromnoj podršci koju smo dobili u ovim teškim trenucima i molimo za poštivanje privatnosti obitelji i prijatelja u ovom trenutku tuge.

Vodio je brigu o karijerama Zlatana Ibrahimovića, Paula Pogbe, Erlinga Haalanda, Gianluigija Donnarumme, Matthijsa de Ligta i drugih poznatih nogometaša.

Poznati menadžer završio je na intenzivnoj njezi milanske bolnice San Raffaele 12. siječnja zbog teškog oboljenja pluća. Morao je na operaciju pod općom anestezijom, a prijatelji su tvrdili da je djelovao sasvim normalno prije nego što je završio u bolnici. Posljednjih tjedana stanje mu se naglo pogoršalo.

Mino Raiola rodio se u Italiji, ali se u djetinjstvu preselio u Nizozemsku i radio u pizzeriji prije nego što se bacio u nogomet i počeo raditi kao menadžer s bratom Vincenzom. Forbes je 2020. njegovu imovinu procijenio na 84,7 milijuna dolara.

Preko Dennisa Bergkampa i Wima Jonka izgrađivao si je ime na tržištu i postao jedan od najmoćnijih agenata u nogometu. Ibrahimović, Robinho, Pogba, Mario Balotelli, Romelu Lukaku, De Ligt samo su neki od nogometaša koje je zastupao.