Obitelj preminulog navijača: Donirajte novac za borbu protiv raka | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 8

Obitelj preminulog navijača: Donirajte novac za borbu protiv raka, nemojte kupovati vijence

Obitelj preminulog navijača: Donirajte novac za borbu protiv raka, nemojte kupovati vijence

Michalisov otac onesvjestio se u četvrtak i završio u bolnici. Takvu emocionalnu bol nakon gubitka sina teško je uopće zamisliti, a pitanje je hoće li zbog zdravstvenog stanja biti u mogućnosti ispratiti sina na posljednji počinak.

VIDEO

Grčka javnost oplakuje tragičnu smrt navijača Michalisa Katsourisa. Smrtno je nastradao u ponedjeljak navečer u masovnoj tučnjavi koja je izbila ispred OPAP Arene u Ateni između navijača AEK-a, Dinama i Panathinaikosa. Policija je privela 104 huligana, od toga 97 hrvatska državljanina, a još tragaju za nožem kojim je počinjeno ubojstvo te ubojicom.

Pokretanje videa...

Uhićeni Boysi skrivali lica dok su ih dovodili na sud u Ateni: 'Magarci, kreteni' vikali su im 00:35

Dok se mnogi pitaju kako je grčka policija mogla napraviti takav propust i dopustiti da se dogodi tragedija, nesretnog Michalisa pokopat će u petak. Njegova obitelj u šoku je otkako je doznala za vijest o smrti. Majka je doživjela srčani udar, ali je izašla iz bolnice u četvrtak, no u njoj je završio njegov otac koji se onesvijestio. Takvu emocionalnu bol nakon gubitka sina teško je uopće zamisliti, a pitanje je hoće li zbog zdravstvenog stanja biti u mogućnosti ispratiti sina na posljednji počinak.

Poslali apel svim građanima 

Katsourisova obitelj je dan prije sprovoda objavila apel u kojem moli sve građane koji će prisustvovati da ne kupuje vijence, već da novac doniraju udruzi Elpida, koja pomaže financiranju djece oboljele od raka. Predivna gesta obitelji koja prolazi kroz najbolnije dane u životu. 

Michalisov prijatelj Christos je za grčku televiziju ANT1 opisao posljednje trenutke života nesretnog navijača. Bio je s njim u društvu kada je počela tučnjava ispred stadiona AEK-a.

- Trčali smo kako bismo pokušali pobjeći i u jednom trenutku sam čuo Michalisov glas. ‘Brate, uboli su me, krvarim‘, rekao mi je - izjavio je Christos.

Atena: Uhićeni navijači izvedeni pred tužitelja

Sakrili su se u jednom kafiću.

- Cijelo vrijeme je jako krvario, a s nama je bila i jedna djevojka. Ušli smo u kafić i zajedno sjeli u separe. Djevojka je napravila sve što je mogla da mu pomogne. Hitna pomoć nije dolazila, iako su je mnogi zvali. Kako sam čuo, policija 20 minuta nije dozvolila dolazak Hitnoj. Ja sam slučajno uspio pronaći jedna privatna ambulantna kola i molio čovjeka da dođe kod stadiona, da ima puno povrijeđenih ljudi i da mi prijatelj umire. Tako je hitna pomoć došla do mjesta zločina.

Atena: Nogometaši AEK-a odali su počast ubijenom navijaču

Katsouris je bio živ kada je došla hitna pomoć, ali njegovo srce nije izdržalo.

- On nikada nije nikoga povrijedio. Njegova ljubav prema AEK-u je bila ogromna, vidjela se u njegovom hodu, u svakom djeliću njegovog života. Momčad je obitelj i svi smo s tobom, brate. Ne spavamo već dvije noći - zaključio je prijatelj tragičnog preminulog navijača. 

Grčka javnost upire prstom u navijače Dinama kao glavne krivce za Michalisovu smrt, ali identitet ubojice još nije otkriven, kao što nitko ne zna ni gdje je nož kojim je počinjeno ubojstvo. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner