Obavijesti

Sport

Komentari 22

Ivan Kelava ruši rekord? Nisu mu zabili gol gotovo 12 sati!

Ivan Kelava ruši rekord? Nisu mu zabili gol gotovo 12 sati!
3

Zadnji gol u svim natjecanjima primio prije 714 minuta. U HNL-u nije primio gol četiri utakmice (444 minute). Na dobrom je putu da obori rekord Stojkića (658 minuta)

VIDEO

I na utakmici u splitskom Parku mladeži Ivan Kelava opet je spašavao Dinamo, u 89. minuti čudesno je izvadio udarac glavom Obilinovića i još jednom sačuvao praznu mrežu. Otkako je došao Halilhodžić, a ubrzo potom i portugalski stoper Tonel koji igra u paru s Bišćanom, to je već gotovo postalo pravilo.

Dinamov golman sedam utakmica u nizu nije primio gol, zadnji je dobio u Osijeku prije mjesec dana u 6. minuti. Mreža mu je netaknuta dvije utakmice Kupa Uefe (Brugge), jednu u kupu (Karlovac) i četiri u ligi (Šibenik, Inter, Zadar i Split).

Ukupno - točno 11 sati i 54 minute, od čega 444 minute u HNL-u i u opasnosti je rekord lige kojeg drži nekadašnji Zagrebov golman Dragana Stojkić sa 658 minuta bez gola u mreži. Dinamov rekorder u HNL-u još uvijek je Ivan Turina sa 625 minuta bez gola.

- Ma, branim dobro već više od godinu dana, još od Lokomotive. Ali ova obrana funkcionira savršeno! “Čitamo” jedan drugoga i zato primamo tako malo. Otkako sam stao na gol, protiv Hajduka, primili smo ih svega tri... - kaže Kelava i dodaje:

- Pun sam samopouzdanja, sav rad i trud došli su na naplatu. Sve mi se vraća. Bilo bi dobro da potraje u Europskoj ligi, protiv Villarreala i PAOK-a:

- Uh, to bi bilo super! Napokon imamo pravu šansu prezimiti u Europi. Vjerujem da to i možemo jer je sve u našim rukama. Ne bojimo se, trener Halilhodžić već nas je polako za te utakmice počeo pripremati. 

'I Mamić bi to sudio...'

Naravno da je bio prekršaj kod gola. Ma i Zdravko Mamić bi iz svečane lože to sudio, tvrdi golman Splita Vuković. Sudac nije vidio ni Badeljevo igranje rukom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...