Obavijesti

Sport

Komentari 5

Obrvan: Svaka ti čast, doktore, ali ja odlučujem tko će igrati...

Obrvan: Svaka ti čast, doktore, ali ja odlučujem tko će igrati...
1

Tonči Valčić završio je na operaciji slijepog crijeva, Manuel Štrlek ima problema s gležnjem, gotovo pola Zagrebove momčadi je u 'outu'. U subotu u Arenu stižu Rusi

VIDEO

Odavno su izvan pogona Zlatko Horvat i Ljubo Vukić. Neće ih biti do kraja sezone. Vjerojatno će do kraja sezone u 'outu' biti i Antonio Kovačević. Problema imaju i David Špiler, Marko Kopljar, Gorazd Škof, Manuel Štrlek, Ivano Balić, Gyula Gal, Luka Stepančić... Zagrebova svlačionica ovih dana doista izgleda kao bolnička soba. A najgore je prošao Tonči Valčić. U srijedu navečer završio je na operacijskom stolu, dr. Mario Zovak operirao mu je slijepo crijevo.

- Operacija je prošla OK, Tonči će nekoliko dana ostati u bolnici, a momčadi bi se trebao priključiti za tri tjedna. Hvala profesoru Zovaku, puno nam je pomogao - izvjestio je dr. Tomislav Čengić.

- Ne mazi nas baš sreća, ali radimo na tome da za osminu finala Ligu prvaka imamo barem koliko-toliko kompletnu momčad - dodao je Zagrebov liječnik, koji je zbog svih tih silnih problema debitirao pred novinarima.

Valčić je operirao slijepo crijevo i trebao bi se momčadi priključiti za tri tjedna, rekao je liječnik Zagreba

- Škof se priključio momčadi i trenira, a Štrlekova distorzija nije razlog za neku veliku frku - nabrajao je dr. Čengić.

Što je sa Špilerom, upitali su novinari.

- Trenira - jasan je bio doktor.

A Kopljar?

- Trenira - ponovio je dr. Čengić.

Dakle, obojica će igrati protiv St. Peterburga?

- Da, obojica će igrati - okuražio se doktor nakon novinarske "kanonade".

I morao se u cijelu priču uključiti trener Ivica Obrvan, vidio je da je vrag odnio šalu, da mu je mjesto ugroženo...

- Igrat će ako budu u sastavu - sa smiješkom se ubacio Obrvan, prekinuvši doktora u seriji kratkih odgovora.

Ne znam tko će igrati u subotu, Kopljar će sam procijeniti može li, a Špiler će biti spreman, kaže Obrvan

- Zaista ne znam sastav za subotu u ovom trenutku. Primjerice, Špiler i Kopljar u četvrtak ujutro samo su lagano trčkarali. Dinart je dobro pogodio Špilera, ozljeda je prilično nezgodna. Ali David će igrati protiv St. Peterburga. Kopljar? Sve ovisi o njemu, ako procjeni da je zdrav, igrat će. O tome mu ovisi i reprezentacija. Ne bude li zdrav za ovu utakmicu, neće biti ni za ogled sa Španjolskom - kazao je Obrvan.

Muči ga što je Valčić s parketa preselio u bolnički krevet, od prvoga dana ponavlja kako mu je Tonči ključna figura.

- Je, taj slučaj s Tončijem me doista pogodio kao trenera. U svim koncepcijama on mi je praktički glavni igrač i u obrani i u napadu. I njegov izostanak je velik problem. Već sam rekao Gojunu i mladom Bogunoviću da budu spremni, da im je ovo šansa i neka je iskoriste - kaže Obrvan i dodaje:

- OK, za ovu ćemo se utakmicu pokrpati, ali s obzirom na tip ozljede neizvjesno je hoće li se uspjeti vratiti do osmine finala. A bez njega će nam biti puno teže, imamo na raspolaganju samo ove igrače koji su u momčadi, ne možemo dovoditi nikakva pojačanja.

Teško bi bilo i da je ozljeda Manuela Štrleka ozbiljnija. Vukića i Kovačevića nema, Manuel je jedina opcija na lijevom krilu.

- Uh, skoro me srce 'strefilo' kad sam čuo da se Štrlek ozlijedio - potresnu životnu dramu s novinarima je podijelio direktor Bartol Kaleb.

A kako se trener osjećao?

- A kako ću se osjećati... Nisam se usudio ni pogledati prema njemu. Ali Manuel je čvrst momak, a takve ozljede sastavni su dio sporta - pokušao je smireno rezonirati Obrvan.

Skoro me srce 'strefilo' dok sam čuo da se Štrlek ozlijedio, a Valčićeva operacija me jako pogodila, kaže trener

Netko je pitao i u kakvoj je formi Mana Jelčić. Obrvanov pomoćnik bio je vrhunsko lijevo krilo.

- Ma u odličnoj je formi! Vidi se da je bio među najboljim krilima na svijetu, ima što pokazati mlađima. A i pokazuje na treninzima, često ga koristim kad nam na treningu nedostaje igrača. I svi su u čudu kad vide što sve može s 42 godine - nahvalio je Jelčića trener, možda je na trenutak i pomislio da mu da dres. Pa da vidimo...

Ne, nije Obrvan zaboravio ni na St. Peterburg. Rusi u Areni gostuju u subotu u 17.30 sati.

- Protivnik je opasan, pokazali su zube u svim utakmicama Lige prvaka nakon SP-a. U natjecateljskom smislu utakmica im znači puno više nego nama, ali mogu obećati da će moji igrači dati sve od sebe. Zbog atmosfere u momčadi napravit ćemo sve da pobijedimo. Naravno, ovi koji su zdravi morat će dati i više nego što objektivno mogu kako bi nadoknadili one koji su ozlijeđeni - kaže Obrvan.

Goluža pozvao Blaževića umjesto Valčića

Zagreb će sigurno biti treći u skupini i nekako će preboljeti izostanak Tončija Valčića u ovoj utakmici. No izborniku Slavku Goluži nije tako lako. Za dva ogleda sa Španjolskom (10. i 13. ožujka) nije ni zvao ozlijeđenog Lackovića, a sad je ostao i bez Tončija. Ima Vukovića i Bičanića na poziciji lijevog vanjskog, ali pozvao je i Alena Blaževića iz našičkog Nexea. Bio je već Blažević i ranijih godina u krugu reprezentativaca pa se izgubio, sad je opet tu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi