Obavijesti

Sport

Komentari 69

Obustavlja se postupak protiv braće Karabatić i Bojinovića?

Obustavlja se postupak protiv braće Karabatić i Bojinovića?
1

U slučaju optuženih za klađenje i prevaru braće Nikole i Luke Karabatića, Mladena Bojinovića i drugih, pronađene su rupe u pravilniku Francuskog rukometnog saveza

VIDEO

Dvoje odvjetnika koji zastupaju srbijanskog rukometaša PSG-a Mladena Bojinovića otkrili su čitav niz proceduralnih propusta koji će najvjerojatnije dovesti do prekida kaznenog postupka protiv rukometaša uhićenih zbog klađenja u Francuskoj.

Informaciju je ekskluzivno objavio francuski magazin Point pozvavši se na ekspertizu Luca Abratkiewicza i Isabelle Monsenego, odvjetnika optuženog Mladena Bojinovića.

Bojinovićevi su zastupnici pronašli nekoliko rupa u pravilnicima Francuskoga rukometnog saveza (FFH) koji će, procjenjuju sami, neminovno dovesti do obustave kaznenog postupka.

Prvo i osnovno, njihov klijent neće odgovarati za "osobito težak prekršaj" jer se internetsko klađenje, sukladno Disciplinskom pravilniku FFH-a, smatra samo "običnim", odnosno blažim prekršajem. Jednostavno, FFH-ovi su pravnici nečasnu radnju u vlastitom propisu propustili okarakterizirati "osobito teškom".

Taj se termin (osobito težak, "en dur"), primjerice, u Francuskoj uredno koristi na duhanskim proizvodima kojim proizvođači moraju informirati potrošače o štetnom učinku pušenja.

U Etičkom kodeksu iste organizacije (FFH), donesenom prvog veljače ove godine, suspenzija rada za sportaše-kladitelje vezana je upravo uz termin "osobito težak" prekršaj. Regulatorni vakum u propisima saveza očito će, navode odvjetnici, morati dovesti do obustave procesa.

Pitanje je što će biti s braćom Karabatić, rukometašima Montpelliera koje se tereti i za svjesno organiziranu prevaru.

Postoji, međutim, kako izvještava Point, druga nekonzistentnost koja bi mogla spasiti i njih. Članak o online-klađenju u FFH-ov je Etički kodeks ubačen tek 28. lipnja ove godine, odnosno mjesec i po nakon što su rukometaši navodno manipulirali rezultatom utakmice Montpelliera i Cessona. Dakle, ne samo da su nečasan čin propustili verificirati "osobito teškim", nego su ga iz FFH-a zakasnili i donijeti.

- Ukoliko Sudsko povjerenstvo uvaži našu analizu, optuženim rukometašima ne prijeti niti kriminalan, niti rizik sportske suspenzije. Eventualno se rukometašima može suditi za povredu radnog odnosa – izjavili su odvjetnici dodavši, međutim, i na to interesantnu caku:

- Istina je da u radnom ugovoru uobičajeno postoji odredba o šteti koju igrači klubu mogu prouzročiti radnjama poput klađenja odnosno namještanja rezultata. Međutim, Montpellierov trener Patrice Canayer, kao i predsjednik istog kluba Remy Levy, bili su svjesni početka istrage još tijekom lipnja, kada su i bili intervjuirani prvi put od organa kaznenog progona. Imali su, prema odredbama Radnog prava, dva mjeseca da bi izvijestili svoje zaposlenike/rukometaše o problemu. No, oni su to propustili učiniti – rekao je odvjetnik Abratkiewicz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'