Obavijesti

Sport

Komentari 41

Očekujte neatraktivne susrete jer golmani su najbolji igrači...

Očekujte neatraktivne susrete jer golmani su najbolji igrači...
4

Akinfejev, Szczesny i Čech ponajbolji su ili najbolji igrači svojih reprezentacija. Predstavljamo vam skupinu A u kojoj igraju domaćin Poljska, Rusija, Češka i Grčka

VIDEO

Najskuplji igrač Rusije je golman Akinfejev, a drugi najskuplji igrač Poljske je opet golman, Szczesny. Najbolji igrač Češke je Čech, također golman. Tri najskuplja grčka nogometaša su redom braniči. Ovih par informacija dovoljno nam je da zaključimo kakav će se nogomet igrati u skupini A Europskog prvenstva. Tvrd i neatraktivan, s malo golova...

Poljska (vrijednost: 96 milijuna eura)

Krenimo od domaćina Poljske. Osim spomenutog golmana Szczesnya koji brani u Arsenalu, domaći puk se puno oslanja na napadača Borussije Dortmund, Lewandowskog. Nije se štedio u Bundesligi ove sezone, treći je strijelac lige s 22 gola i jedan od najzaslužnijih za dvostruki naslov. 

Skoro trećinu reprezentacije čine igrači Borussije pa će tako u početnoj postavi mjesto imati i Piszczek te Blaszczykowski. 

Pošto su suorganizatori Eura, logično, nisu igrali kvalifikacije. Na prošlo veliko natjecanje, SP, nisu se kvalificirali tako da već tri godine igraju samo prijateljske utakmice.

Rusija (vrijednost: 193 milijuna eura)

Na prošlom Euru su igrali polufinale, a na SP se nisu kvalificirali pa se može zaključiti da je ruski nogomet na reprezentativnom planu u padu. Ipak, klubovi u ligi sve su bogatiji i prvenstvo je sve jače pa ćemo vidjeti je li i reprezentacija od toga profitirala.

Što očekivati od Rusije? Sigurno ne malo od momčadi koja ima Akinfejeva, Keržakova, Žirkova, Aršavina, Pavljučenka koja Italiju, kakva god da je, pobijedi 3-0.

U kvalifikacijama su bili u grupi s Irskom, Armenijom, Slovačkom, Makedonijom i Andorom. Bili su prvi s jednim jedinim porazom i uz samo četiri primljena gola.

Grčka (vrijednost: 103 milijuna eura)

Reprezentacija je to koju smo dobro upoznali jer su igrali s Hrvatskom u kvalifikacijama. Nisu izgubili utakmicu, a Hrvatska im u 180 minuta nije uspjela zabiti gol. Jedina prednost kad igrate protiv njih je što znate kako će se postaviti. Problem nastaje kad počne utakmica jer je njihov blok gotovo nemoguće probiti, a bar jedna kontra će sijevnuti. 

Izgubili su jednom u posljednjih 20 utakmica!

Glavni igrači su braniči, Papadopoulos iz Schalkea, Werderov Sokratis i Torosidis koji igra u Olympiakosu. Za kakvu takvu kreaciju brine se mladi Ninis (22) koji već ima dogovoren transfer iz Panathinaikosa u Parmu nakon Eura. 

Češka (vrijednost: 106 milijuna eura)

Nisu jaki kao nekad, ne gube često, ali teško se nose s jačim reprezentacijama. U kvalifikacijama su bili drugi u skupini sa samo 13 osvojenih bodova i uz tri poraza! Pobijedila ih je čak i Litva. U dodatnim kvalifikacijama relativno lako su prošli Crnu Goru. 

Čech, Baroš, Sivok, Kadlec i Plašili su glavni igrači. Treba istaknuti kako su poprilično 'stara' reprezentacija, sa samo sedam igrača mlađim od 26 godina.

Prognoza:

Dalje idu Rusija i Poljska. Rusi imaju najbolju momčad, a Poljska nekoliko dobrih pojedinaca koji će na krilima gledatelja ipak pobijediti Grke i Čehe. 

I sve europske kladionice smatraju isto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika