Obavijesti

Sport

Komentari 12

Od Janice do Danice: Ovo su najutjecajnije žene u sportu...

Od Janice do Danice: Ovo su  najutjecajnije žene u sportu...
1

Na Dan žena koji se slavi 8. ožujka, donosimo vam 10 najutjecajnijih žena u svijetu sporta u kojem su i dalje dominantni muškarci. Od Janice do Serene, Danice Patrick...

VIDEO

Tenisačice ne bi trebale biti jednako plaćene kao tenisači jer muškarci igraju zanimljiviji tenis, ispalio je Gilles Simon. 

Stari Grci navodno su razvili igru za koju se smatra da je preteča današnjem tenisu. No Simonova izjava nije iz 6. stoljeća prije Krista u razdoblju u kojem su žene imale položaj nešto bolji od ropskog, već iz 2012. godine. 

Pokazuje to da se žene i danas muče pokazati da su u svemu ravnopravne muškarcima. Na Dan žena koji se slavi 8. ožujka, donosimo vam TOP 10 najutjecajnijih žena u svijetu sporta u kojem su i dalje dominantni muškarci.

Upravo je zato važno podsjetiti na žene za koje ne postoji riječ "ne mogu" i sportašice koje su svojim primjerom nadahnule druge i pokazale da se u svemu mogu nostiti s "jačim spolom".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

10 najutjecajnijih žena u svijetu sporta:

Serena Williams - U tenisu je osvojila sve što se osvojiti može. I ne staje. Juri nove rekorde. U karijeri je osvojila 69 turnira i peta je na vječnoj ljestvici. Nevjerojatna Amerikanka imala je teško djetinjstvo, no ustrajala je i zajedno sa sestrom Venus postala je jedan od sportskih simbola SAD-a

REUTERS/PIXSELL

Janica Kostelić - iako već neko vrijeme nije pod svjetlima pozornice, teško da netko u svijetu ne zna tko je hrvatska heroina koja je oduševila skijaški svijet i u svoje vrijeme bila je svjetska vladarica skijanja. Skromna Janica pomela je konkurenciju u "zemlji s jednim brdom", a njezin utjecaj i dalje je golem. 

Igor Kralj/PIXSELL

Danica Patrick - američka vozačica pobijedila je u jednoj utrci u devet godina, no bez ozbira na to jedna je od najutjecajnijih žena u svijetu sporta. Njezina pobjeda na Indy Japan 300 utrci ušla je u povijest jer dotad niti jedna žena nikad nije slavila Indy Car seriji. Danica je 2013. godine postala prva žena u povijesti NASCAR-a koja je startala s prve pozicije u Daytoni

REUTERS/PIXSELL

Kim Ng - žena u svijetu muškaraca. Ova Amerikanka kineskih korijena izvršna je predsjednica najjače lige svijeta. Kim je najutjecajnija žena u američkom bejzbolu. Cilj joj je postati prva žena direktorica lige u MLS-u. Radila je za Chicago White Soxe, New York Yankeese, Los Angeles Dodgerse...

Debbie Jevans - Guardian ju je imenovao jednom od najutjecajnijih žena u britanskom sportu. Debbie Jevans bila je direktorica organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, a postala je prva žena na čelu organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva u ragbiju 2015. godine

Ronda Rousey - u sportu za koji većina smatra da je brutalan, Ronda Rousey otvorila je put ženama. Ronda je počela u džudu gdje je 2008. godine postala prva Amerikanka osvajačica olimpijske medalje u tom sportu. Prebacila se u UFC i postala prva žena koja je potpisala ugovor s tom organizacijom. Dugo je bila na tronu, a uz to je postala i prva borkinja u glavnoj borbi UFC-ove priredbe. 

REUTERS/PIXSELL

Kelli Masters - Sportske menadžerice u NFL-u mogu se danas nabrojati na prste. U jednom od najgledanijih i najpopularnijih sportova u povijesti nema puno agentica, ali jedna od njih utjecajnija je od većine muških kolega. Kelli Masters završila je pravo u Oklahomi, a 2000. godine ušla je u sport. Velika je stvar bila kad je 2010. godine osigurala dolazak Geralda McCoya u Tampa Bay Buccaneerse.

Marija Šarapova - ruska tenisačica osvojila je sva četiri Grand Slama, a u bogatoj karijeri bila je prva igračica svijeta. Nije bila uspješna samo na terenu, već i izvan njega. Izgradila je marketinško carstvo, a idol je ženama diljem svijeta. Njezina ljepota, talent i karizma svrstavaju je među najutjecajnije žene u svijetu sporta. Barem je tako bilo do jučer kada je priznala da je bila pozitivna na doping, a kad jedna tako utjecajna sportašica to objavi, tada svijet ostane zgrožen i to je samo još jedan dokaz koliki Marija utjecaj ima u svijetu sporta. Šarapova ne namjerava na ovaj način završiti karijeru, vrlo vjerojatno će se vratiti na teren i pokušati dokazati svima da je doping bio nenamjerna pogreška.

REUTERS/PIXSELL

Lindsey Vonn - američka skijašica nedavno je osvojila rekordni 20. trofej u Svjetskom kupu osiguravši mali kristalni globus u spustu. Lindsey lovi rekord legendarnog  Šveđanina Ingemara Stenmarka koji je tijekom karijere u samo dvije discipline, veleslalomu i slalomu, 86 puta slavio. Vonn je na 76 pobjeda, a neće je pokolebati ni ozljeda zbog koje je morala prekinuti sezonu. Najavila je rušenje rekorda sljedeće godine.

REUTERS/PIXSELL

Pat Summitt - u 40-godišnjoj karijeri trenerice sveučilišne momčadi Tennessee sakupila je 1098 pobjeda i jedna je od samo četiri osobe kojima je uspjelo prijeći brojku od 1000 pobjeda u sveučilišnoj američkoj košarci. Pat se umirovila u sezoni 2011./2012. nakon što je objavila da ima Alzheimerovu bolest. 

A galeriju najpoznatijih žene u svijetu nogometa pogledajte OVDJE.

Više pročitajte u specijalu Dan žena

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića