Obavijesti

Sport

Komentari 8

Od klupe Hajduka do Lige petice i 'vatrenih' u samo dvije godine

Od klupe Hajduka do Lige petice i 'vatrenih' u samo dvije godine
5

Zoran Vulić je prepoznao potencijal, dečku dao šansu i Domagoj Bradarić je od druge Hajdukove momčadi strelovito uzletio do transfera u Lille za 7 milijuna eura. Sad je već među Vatrenima, s Modrićem i Brozovićem

VIDEO

Ljeto 2018. Mladi Domagoj Bradarić (20) je iz druge momčadi priključen seniorima Hajduka. Nominalno: četvrti lijevi 'bek', iza Hysena Memolle, Andrea Fomitschowa i Steliano Filipa.

Pogledajte video: Pripreme Vatrenih za nove okršaje

Pokretanje videa...

Dalić uoči utakmica u listopadu 09:59

Na sreću, strukom je tada šefovao Zoran Vulić, prepoznao potencijal, dao dečku šansu pa klubu zaradio minimalno 7 milijuna eura, a hrvatskoj reprezentaciji, lako moguće, dao lijevog bočnog za sljedeće desetljeće.

Zagreb: Rudeš ugostio Hajduk u 34. kolu HT Prve lige

Bradarić je vrlo brzo dobio i kapetansku vrpcu u svom Hajduku. Lijeva noga, splitska škola, hrvatski talent, Hajdukov dres... Oko dečka su počeli obigravati europski giganti, Barcelona i Atletico slali su skaute, pratili Domagoja.

Klinac koji je sezonu počeo kao treća pričuva završio je u najboljoj momčadi Prve HNL, Hajduk je na prvu odbio ponudu iz Ligue 1, a onda sredinom srpnja ipak prodao Bradarića u francuski Lille - 7 milijuna eura i postotak budućeg transfera.

International Friendly - Switzerland v Croatia

I oko njega već obigravaju iz Serie A. Napoli i Lazio otvoreno su zainteresirani za novog igrača hrvatske A reprezentacije.

- Stvarno se ne zamaram eventualnim transferom, u Lilleu se osjećam odlično, igramo važnu ulogu u francuskom prvenstvu, igrat ćemo Europsku ligu, i stvarno mi se nigdje ne žuri. Naravno da imam svoje snove, ali nema potrebe za preskakanjem stepenica. Uostalom, i onako već igram 'Ligu petice' - kroz smijeh nam je nedavno rekao Domagoj.

Zlatko Dalić mu je dao šansu u srijedu navečer i Bradarić je pobrao isključivo i samo pohvale. Istina, izbornik ga je gurnuo naprijed, na lijevo 'krilo', ali i njegova poruka i Bradarićev odgovor pričaju istu priču: dečko je među Vatrene došao da bi ostao.

Brada nije tek budućnost, on je i sadašnjost ove reprezentacije
Brada nije tek budućnost, on je i sadašnjost ove reprezentacije

Ima tu još puno posla u igri prema nazad, naravno, ali pričamo o igraču od 20 godina. Sve se može kupiti osim iskustva, a Domagoj ga stječe - strelovito brzo.

Nakon 25 utakmica za Hajduk završio je u Ligi petice, poslije 30 utakmica za Lille evo ga zajedno s Modrićem, Brozovićem, Perišićem...

U slobodno vrijeme s guštom piše hip-hop pjesme (obožava Eminema i Kendricka Lamara) i 'skuplja' tetovaže (zasad: pet). Prošlog vikenda uvršten je u momčad kola Ligue 1, zajedno s Tomom Bašićem.

Ligue 1 - Lille v RC Strasbourg

- Čast mi je igrati sa srebrnima iz Rusije, hvala Zoranu Vuliću koji me odmah po dolasku gurnuo u prvu momčad i stao iza mene, to mi je otvorilo put.

U dvije godine od druge momčadi Hajduka do Lige petice i hrvatske A reprezentacije. Domagoj Bradarić... Bude li malo pameti i sreće: dobili smo lijevog 'beka' za najmanje deset godina!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao