Obavijesti

Sport

Komentari 85

Od sukoba s Lewom do igrača utakmice - Mario Mandžukić!

Od sukoba s Lewom do igrača utakmice - Mario Mandžukić!
1

Juventus je remizirao s Bayernom 2-2, a Allegrijev adut Mario Mandžukić odigrao je utakmicu za pamćenje. Hrvatski napadač je asistirao za gol i proglašen je igračem utakmice

VIDEO

Massimiliano Allegri je Marija Mandžukića doveo iz više razloga. Ne samo zbog njegova nogometna znanja nego i zbog njegove psihe. Ako malo bolje pogledate, Juventus je satkan upravo od igrača poput Mandže - borbenih, požrtvovnih, 'fajterskih'. Igrača od kojih bi 10/11 radije primilo kopačkom u glavu nego zbog nepožrtvovnosti primilo gol (najbolji primjer su stoperski tandem Chiellini-Bonucci koji nisu jednom igrali zamotane glave).

I tu se nalazi ključ uspjeha. Naravno, ne podcjenjivajući moć talijanske nogometne taktike, najljepšeg nogometnog stila na svijetu. U Juventusu svi igraju za svakoga, a to je nešto što krasi samo najveće nogometne klubove.

Iz tih nekih razloga se Mario Mandžukić odlično uklopio u sustav Torineza i zato mu Massimiliano Allegri bezuvjetno vjeruje. Allegri je sve nade položio u Mandžin oporavak do Bayerna. Na kraju krajeva, zato se Mario Mandžukić bolje snašao u Serie A od Edina Džeke.

Sudar Mandže i njegove zamjene

Juventus je, kao što je većini poznato, nakon 2 gola zaostatka protiv Bayerna uspio stići do remija golovima Dybale i Sturara. Za oba gola je zaslužan Mandžukić - za prvi je asistirao, za drugi kreirao šansu. No možda najslađa stvar večeri bila je ta da je bio bolji od Roberta Lewandowskog koji ga je zamijenio u Bayernu i zbog kojeg je Mandžo morao otići.

Mandžo je statistički bio bolji, kreirao je više šansi. I dok su u napadu bili više-manje izjednačeni, bivši nogometaš Dinama, Wolfsburga, Bayerna i Atletica u obrani je pružio više i s razlogom je proglašen igračem utakmice.

Ma gdje ćeš na stijenu, hej

Zna se kakav je Mandžukić igrač, pozitivno prgav i temperamentan. Igrač koji se svojim karakterom savršeno uklopio u Juventus. Dio svojih vještina pokazao je i jučer, pogotovo u 65. minuti kad je malo zaiskrilo između dvojice napadača. Prvo su si nešto dobacivali da bi završili u sukobu glavama. Malo naguravanja nikom nije naškodilo, a nitko nije ni kažnjen.

Punu statistiku i kompletnu usporedbu Marija Mandžukića i Roberta Lewandowskog možete pogledati na portalu Goal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 85

VIDEO

Bivši HNL trener izvadio je golmana nakon 13 minuta. Naredio mu i da skine dres
NEPRIMJERENO

Bivši HNL trener izvadio je golmana nakon 13 minuta. Naredio mu i da skine dres

Karlovac je u 29. kolu 2. NL izgubio kod Hrvatskog dragovoljca (2-0) i tako se kolo prije kraja oprostio od drugog mjesta koje vodi u razigravanje za drugu ligu. Utakmica je pala u drugi plan zbog reakcije Igora Pamića

VIDEO Lokomotiva - Hajduk 2-5: Ludnica za kraj sezone! Splićani utrpali pet komada 'lokosima'
ZADNJE KOLO HNL-A

VIDEO Lokomotiva - Hajduk 2-5: Ludnica za kraj sezone! Splićani utrpali pet komada 'lokosima'

Sedam golova u samo osam pokušaja u okvir palo je u ludoj utakmici u Kranjčevićevoj. HNS će imati pune ruke posla jer kod četiri zgoditka je upitno tko je konačni strijelac
Torcida zatrpala teren bakljama i izazvala prekid, kapetani s Belom dogovorili kraj utakmice
RUŽNE SCENE

Torcida zatrpala teren bakljama i izazvala prekid, kapetani s Belom dogovorili kraj utakmice

Umjesto nogometnog kraja, utakmicu Lokomotive i Hajduka prekinula je Torcida, koja je u sudačkoj nadoknadi zatrpala travnjak bakljama. Sudac Bel je prekinuo susret bez odigrane predviđene nadoknade