Sport

Komentari 39

Od trojice fantazista, za Rusiju Ante Čačić nema niti jednoga

Od trojice fantazista, za Rusiju Ante Čačić nema niti jednoga

PROBLEMI Ivan Rakitić se ozlijedio, Luka Modrić je dobio poštedu, Mateo Kovačić igrat će za mlade. Zasad nikoga neću zvati u reprezentaciju, kaže nam Ante Čačić

Ivan Rakitić ima malu rupturu mišića potkoljenice. Jasno je da će zbog toga propustiti prijateljsku utakmicu protiv Rusije, a upitan je i za El Clásico, koji će Barcelona 21. studenog igrati na Bernabéuu.

Ante Čačić je, nakon Raketine ozljede, ostao na samo trojici klasičnih veznjaka, Milanu Badelju, Domagoju Antoliću i Marcelu Brozoviću.

- U vezu još mogu uskočiti Perišić i Pranjić. Zasad neću nikoga zvati, vidjet ću kako će se razvijati situacija za vikend. To je ipak prijateljska utakmica i znam da trenerima nije zgodno naknadno puštati igrače, a isto tako klubovi nam sad nisu obavezni pustiti igrače - rekao nam je izbornik Čačić.

Luka Modrić dobio je poštedu, Mateo Kovačić prepušten je mladoj reprezentaciji, koja će istog dana igrati kvalifikacijsku utakmicu protiv Španjolske, a Rakitić se sad ozlijedio. Čačić u veznoj liniji ima trojicu fantazista, a protiv Rusa ne može računati niti na jednoga.

Bit će to priličan hendikep za “kockaste” u ovoj utakmici.

- To će biti prilika nekim drugim igračima da se dokažu. Da vidimo u kakvom su stanju pojedinci - kaže izbornik.

Hrvatska protiv Rusije igra u Rostovu 17. studenog, okupljanje je planirano u Zagrebu tjedan dana prije. Nenad Gračan za utakmicu protiv Španjolske pozvao je Pašalića, Roga, Vlašića, Ćorića, Halilovića, Čačić mu je prepustio Kovačića i pitanje je hoće li na kraju netko iz mlade reprezentacije ipak završiti u A-reprezentaciji.

Kako i sam Ante Čačić kaže, zasad je skloniji varijanti da popis ostane isti, tako da bi se na Rusiju u Rostovu išlo sa 16 igrača i tri golmana.

Najčitaniji članci