Sport

Komentari 5

Odabrao ESPN: 'Babo Beretta' je među 50 najboljih u NBA ligi

Odabrao ESPN: 'Babo Beretta' je među 50 najboljih u NBA ligi

Bojan Bogdanović (30) od sljedeće će sezone u NBA ligi nositi dres Utah Jazza s kojima je potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 73 mil. dolara, a prema ESPN-u on je 48. igrač po 'jačini' u najjačoj svjetskoj ligi

Iako još nisu predstavili tko je broj 1 u NBA ligi, američki portal ESPN našao je mjesto za našeg Bojana Bogdanovića u TOP 100 'power rankingu' košarkaša u ligi. Hrvat je zauzeo 48. mjesto ljestvice. Objavljene su pozicije do broja 31, a na tom je mjestu Jaylen Brown iz Bostona. 

- Bogdanović bi se mogao sjajno uklopiti u Utah uz Rudija Goberta. On je relativno sličan bivšem Jazzeru Crowderu. Guranje njega s krila prema četvorci ne samo da mu daje prednost u većini utakmica, već će ga njegova sposobnost šutiranja učiniti još opasnijim - napisao je NBA stručnjak Kevin Pelton.

Valja istaknuti kako se Bogdanović našao mjesto iznad odličnog šutera, trenutno ozlijeđenog Klaya Thompsona iz Golden State Warriorsa. Podsjetimo, Bojan je prošle sezone odigrao 81 utakmicu u dresu Indiana Pacersa za koje je u prosjeku na terenu provodio 31.8 minuta, zabijao 18 poena uz 4.1 skok te dvije asistencije.

Najčitaniji članci