Obavijesti

Sport

Komentari 11

Ovo je pet najvećih utakmica u karijeri sjajnog Lovre Kalinića

Ovo je pet najvećih utakmica u karijeri sjajnog Lovre Kalinića
1

NEPRAVDA Nije klonuo ni kad je Niko Kovač na SP u Brazil poveo Olivera Zeleniku. Danas je Lovre Kalinić golman od tri milijuna eura, a Zelenika bez kluba

VIDEO

Nikad niti jedan incident, niti jedna svađa s trenerom, suigračem, niti jedan izlazak u sitne sate, posebno ne nakon što Hajduk izgubi... Potpuno netipična nogometna zvijezda je taj golman.

Baš je Sveti Lovre, i to ne samo zbog sjajnih obrana kojima je spašavao Hajduk u mnogim prigodama nego prije svega zbog ponašanja. Ovo je njegovih pet najvećih utakmica u dosadašnjoj karijeri...

Probajte se prisjetiti jednog jedinog Lovrina krivoga koraka, jedne krive izjave... Bilo čega što je Lovre Kalinić napravio krivo tijekom dosadašnje karijere i zbog čega je kasnije i njemu i ljudima oko njega bilo žao. Ne vjerujem da će se ni njegovi najveći rivali sjetiti takvog detalja, jednostavno zato što ga nije bilo, jer je Lovre Kalinić bio i ostao gospodin u kopačkama od prvog dana od kada je stupio na teren do danas. 

A nije da nije bilo prilike, da su ga baš pazili i mazili tijekom karijere, da je u Hajduku i reprezentaciji uvijek imao zasluženi tretman. Šutke je otrpio i guranja na posudbe, i optužbe da ga guraju na gol Hajduka isključivo zbog menadžera Siniše Šoše i podcjenjivačkog odnosa većine trenera koji mu nisu vjerovali i stalno mu tražili mane...

Pa čak i kad ga je krcati sjever skandiranjem pozivao da se makne s gola i pusti da Henríquez zabije iz nepostojećeg penala, koji je u nadoknadi vremena Dinamu poklonio Bruno Marić, Lovre se nije dao. Ostao je među vratnicama, ostao je sportaš, a Henríquez je penal promašio. Ostao je sportaš i kad nije otišao na SP u Brazil jer ga Tudor nije koristio u Hajduku, a izbornik Kovač išao je linijom manjeg otpora i poveo Zeleniku. Usput budi rečeno, taj Zelenika je danas, s 23 godine, bez kluba...

Iako je mogao otići iz Hajduka bez odštete, na riječ predsjednika Brbića odbio je otići u Rijeku i potpisao novi ugovor, a o ponudi Dinama nisu ga ni obavijestili jer su znali da će je sigurno odbiti. Za njega je u Hrvatskoj postojao samo Hajduk. Iako je znao da je rastanak neizbježan, u rujnu je potpisao novi ugovor i tako donio Hajduku dva milijuna eura.

Dnjipro - Hajduk 2-1

Kalinić je briljirao u Kijevu, skinuo je pet zicera Zozulji, Rotanu, Šakovu... A jednako je branio i u uzvratu. Nakon utakmice trener Dnjipra Markević je rekao: “Kalinić je heroj koji zaslužuje stati na gol reprezentacije Hrvatske”.

Hajduk - Maccabi 2-1 (3-4)

Hajduk je s gostovanja u Izraelu donio minimalan poraz 2-1, pa je ponovno krcati Poljud čekao uzvrat i prolaz u skupine EL-a. Kalinić je opet briljirao, a u raspucavanju je skinuo penale Ben Haimu i Scarioneu, no nije bilo dovoljno.

 - Bio sam spreman pucati penal, ali je Ćosić nakon dva postignuta gola bio siguran da će zabiti i iz penala... - kazao je nakon utakmice Kalinić.

Hajduk - Šahter 3-0

Nakon poraza 4-2 u Karagandiju, u kojem je Tudor dao prednost Stipici, trener Hajduka morao se posuti pepelom i vratiti na gol Kalinića, koji je pohvatao sve visoke lopte Šahtera i otvorio put prema prolasku Hajduka u play-off.

Dinamo - Hajduk 0-0

Iako Kalinić pamti i pobjede i visoke poraze od Dinama, mi smo za jednu od najboljih utakmica izabrali zadnji derbi u Maksimiru, gdje je u očaj bacao Antolića. Zicer Henriqueza u zadnjim sekundama skinuo je čudesno.

Hrvatska - Turska 1-1

Prva za Hrvatsku bila je prijateljska utakmica kombinirane reprezentacije u Londonu protiv Argentine, a za pobjedu mu je zabio Messi iz penala. Za pobjedu 3-1 u Rusiji pobrao je sve komplimente, a prva službena bio je remi s Turcima 1-1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...