Obavijesti

Sport

Komentari 19

Odbio je Pepa jer živi za Fener, a u Maksimiru napada Dinamo

Odbio je Pepa jer živi za Fener, a u Maksimiru napada Dinamo
1

WONDERKID Elmas se u loptu zaljubio u šestoj godini igrajući za manji lokalni klub Fenerbahče Tefejuz. Kakve li slučajnosti, 12 godina kasnije, Elif igra za onaj pravi, veliki Fener

VIDEO

Mučio se Fenerbahče kod Konyaspora, sat vremena usporene i dosadne igre natjeralo je Phillipa Cocua da u vatru gurne tinejdžera iz Makedonije turskih korijena. A onda je postalo življe!

Elif Elmas (18) ušao je u 61., a zabio u 67. minuti za tek drugu pobjedu istanbulskog diva u prvenstvu poslije pet odigranih kola.

Fenerbahčeov napad čine dobro poznata i skupa imena poput Slimanija, Ayewa, Valbuene i Soldada, no šou im je ukrao neki novi klinac kojem se lopta lijepi za nogu.

VIDEO

Ovim se golom veznjak kandidirao za početnu postavu protiv Dinama u četvrtak na Maksimiru u sklopu prvog kola Europske lige. Sve to uživo je pratio Nenad Bjelica u društvu Stjepana Tomasa s tribina.

Sigurno je negdje u svom notesu Dinamov trener podcrtao ime mladog Makedonca.

Elmas se u loptu zaljubio u šestoj godini igrajući za manji lokalni klub Fenerbahče Tefejuz. Kakve li slučajnosti, 12 godina kasnije, Elif igra za onaj pravi, veliki Fener!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Important 3points ⚽️🔥#fenerbahce 💛💙

A post shared by Elif Elmas (@elifelmas24) on

Njegov san bio je samo Fenerbahče, a da bi do transfera došlo, klub je poslao legendarnog košarkaša Peru Antića da mu predoči veličinu istanbulskog giganta.

Elif je klasična 'desetka', razigravač s izvrsnim osjećajem za igru što su već u njegovim najranijim nogometnim danima primijetili skauti brojnih europskih klubova.

Mislilo se da će mladić pobjeći u Europu glavom bez obzira, no odlučio se za ostanak doma u Rabotničkom, što je, sada se može reći, bila pametna odluka.

Igranje za taj klub usmjerilo mu je karijeru pravim putem pa je debitirao za makedonski klub sa 16 godina i šest dana.

Njegov tadašnji trener Igor Angelovski ispričao je da je Elif bio toliko impresioniran samim time što se našao na klupi, a kad mu je rekao da se ode zagrijavati, mislio je da se trener obraćao nekom drugome.

Te prve sezone ulazio je uglavnom s klupe, ali što je više igrao, njegov talent pričao je svoju priču.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When dreams come true #magician 👏👏👏👏

A post shared by Elif Elmas (@elifelmas24) on

Debitirao je uskoro i za seniorsku reprezentaciju. Niti punoljetan morao je igrati protiv moćne Španjolske gdje je potvrdio svoj potencijal. Igrao je kao prekaljeni rutiner protiv Davida Silve, Andresa Inieste i ostalih majstora iz redova 'furije'.

Nogometni stručnjaci posebno apostrofiraju njegove radne navike, veliki je radnik i kao takav, omiljen materijal za trenere.

U ljeto 2017. istekao mu je ugovor s makedonskim klubom i odmah mu se javilo dvadesetak klubova među kojima i Manchester City. Stigao je poziv Pepa Guardiole, ali Elmas je rekao - hvala, moram vas odbiti! 

Elif je potpisao petogodišnji ugovor i sada je stiglo njegovo vrijeme. Za točno sedam dana proslavit će 19. rođendan, možda i kao član prve momčadi svog omiljenog kluba.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara