Obavijesti

Sport

Komentari 33

Odbio Real zbog Barce i trebao dozvolu roditelja da debitira...

Odbio Real zbog Barce i trebao dozvolu roditelja da debitira...
1

Ansu Fati debitirao je za Barcelonu sa 16 godina, ali zbog španjolskog zakona i kasne utakmice (počela u 21 sat), klub je trebao posebno dopuštenje roditelja!? Njegov otac Bori otkriva što su sve prolazili...

VIDEO

Poštovani,

molimo vas da dopustite vašem sinu da večeras ne bude kod kuće prije ponoći. Znate, voljeli bismo da zaigra za Barcelonu protiv Betisa.

Hvala,
Ernesto Valverde

Primatelji takvoga pisma bili su gospodin i gospođa Fati. Jer na Nou Campu je došlo vrijeme da klub mora tražiti posebno dopuštenje kako bi igrač zaigrao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Barcelona je pobijedila Athletic 5-2, a zadnjih je 12 minuta odigrao Ansu Fati (16). Mladić koji se u momčadi našao jer je Valverde u problemu s napadačima: Messi je imao produljeni odmor, pa se lakše ozlijedio, a ozlijeđeni su i Ousmane Dembele i Luis Suarez. Pa su u prvih 11 bili Griezmann, Carles Perez i Rafinha Alcantara, a ušli su Fati i Firpo.

Tko je Ansu Fati?

Mladi krilni igrač rođen je 31. listopada 2002. godine, igra za Barcelonu B i ponajveća je nada iz La Masije. Najmlađi je debitant Barce još od Martineza 1941. godine!

Puno mu je ime Anssumane i dolazi iz Gvineje Bisau.

Zašto je Barcelona trebala posebnu dozvolu da Fati zaigra?

U Španjolskoj je uveden zakon da klubovi u prvoj ligi ne smiju bez pisane privole roditelja u sastav uvrstiti maloljetne igrače ako igraju kasnu utakmicu.

Barcelona je s Betisom igrala od 21 sat, pa je klub trebao pristanak roditelja. Koji, dakako, nisu imali problema s tim, pa se Ansu našao na klupi uz Rakitića, Umtitija, Vidala..., a u 12 minuta na terenu imao je nekoliko dodira s loptom.

- To mi je najsretniji dan u životu. Kad mi je Ansu rekao da ga je Valverde pozvao, i žena i ja počeli smo plakati. A kad je ušao u igru, bili smo u oblacima i samo ponavljali "Nemoguće, nemoguće..." - rekao je za COPE njegov otac Bori Fati, pa ispričao životnu priču:

- Moj je sin došao u Španjolsku kad mu je bilo 6 ili 7 godina, ja sam već bio ovdje i nisam ni znao da igra nogomet, koliko je dobar. Oduševio je sve. Bili smo u Sevilli, a onda mi je Real Madrid ponudio bolje uvjete za sina nego Barca, ali odlučili smo se za Barcelonu jer ljudi iz kluba došli su nam kući s ugovorom i uvjerili me. Sevilla se naljutila, htjeli su da potpišemo ugovor s njima, i moga su sina kao 9-godišnjaka izbacili iz momčadi i ostavili bez utakmica godinu dana!

Reprezentacija?

- Ansu kaže da želi igrati za Španjolsku...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi