Obavijesti

Sport

Komentari 0

Odbojkaši u Zadru kreću po EP: Zadnji put bili su prije 6 godina

Odbojkaši u Zadru kreću po EP: Zadnji put bili su prije 6 godina

Nizozemce poznajemo, igrali smo s njima u proteklom periodu i favoriti su skupine, ali mi se ne predajemo. Šveđani su puno veća nepoznanica, kaže primač-pucač Filip Šestan

VIDEO

I dok su djevojke, kao jedne od organizatora, već na Europskom prvenstvu, hrvatski odbojkaši morat će se malo pomučiti da bi izborili plasman među 24 najbolje reprezentacije Europe, a koje će u rujnu igrati diljem Poljske, Češke, Estonije i Finske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Timofej Žukovski u Fakelu 01:16

Štoviše, pomučit će se malo više jer u skupini su s jakim Nizozemcima te ne baš tako jakim Šveđanima. Samo će prvi u skupini izboriti Euro, ali šansu će tražiti i pet najboljih drugoplasiranih u sedam skupina.

Neke su kvalifikacijske skupine, zanimljivo, već odradile svoje, da nije bilo korona virusa, sve bi odavno bilo gotovo, no hoće li Hrvatska na četvrti Euro, znat ćemo nakon dva turnira. Prvi počinje danas u Zadru, a drugi već za sedam dana u Nizozemskoj s kojom i otvaramo kvalifikacije (18:30, Sportska TV). Sutra odmaramo, a u nedjelju završavamo zadarski turnir sa Švedskom.

- Nizozemce poznajemo, igrali smo s njima u proteklom periodu, pa iako su možda favoriti skupine, mi se ne predajemo. Šveđani su puno veća nepoznanica, no bez obzira na sve, naša je taktika jasna - idemo na glavu protiv jednih i drugih, pa što bude. Silno želimo nastup na Europskom prvenstvu i sve ćemo učiniti da to i ostvarimo - poručio je pouzdani primač-pucač Filip Šestan.

Varaždin: Hrvatska i Estonija u drugom kolu skupine B odbojkaške Europske zlatne lige

- Srećom smo u trenutno najjačem sastavu, nema nekih većih ozljeda, atmosfera je odlična i nema razloga da ne prikažemo dobre igre. Pogotovo u mom Zadru.

Pripreme nije poremetilo ni odsustvo izbornika Zaninija koji se zbog klupskih obaveza s Mladosti, s kojom je osvojio naslov prvaka, priključio nešto kasnije.

- Nije bilo nikakvih problema jer je već do sada postavio sustav koji su njegovi pomoćnici samo slijedili. Tu se naročito kao trener istaknuo moj nekadašnji suigrač Tomislav Ćošković koji je sada prvi Zaninijev asistent. Dobro je što znamo Zaninijevu odbojkašku filozofiju, jer ionako nemamo puno vremena na raspolaganju.

Pa još malo o Nizozemcima. Baš smo s njima u skupini izborili zadnji plasman na Euro 2015. godine, a iako visoko kotiraju, nekako znamo s njima. Dobili smo i zadnju utakmicu prije dvije godine u Zlatnoj europskoj ligi s čistih 3-0. A taktika se zna, pokušati, koliko se može, zaustaviti njihovog moćnog korektora Abdel-Aziza iz Trentina i primača Perugie Ter Horsta...

Tehničari: Petar Višić, Bernard Bakonji, Tsimafei Zhukouski

Korektori: Leo Andrić, Ivan Raič

Primači-pucači: Marko Sedlaček, Filip Šestan, Tino Hanžić, Ivan Zeljković, Marino Marelić

Srednji blokeri: Ivan Mihalj, Sandro Dukić, Kruno Nikačević, Tomislav Mitrašinović

Libera: Sven Šarčević, Hrvoje Pervan

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba