Obavijesti

Sport

Komentari 6

Hrvatska u osmini finala EP-a! 'Ovo je za nas poseban uspjeh'

Hrvatska u osmini finala EP-a! 'Ovo je za nas poseban uspjeh'
5

Odbojkaši su manje od 24 sata nakon dramatične pobjede nad Estonijom svladali i Slovačku 3-1 i s tri pobjede zacementirali mjesto među 16 najboljih odbojkaških reprezentacija Europe

VIDEO

Hrvatski odbojkaši igrat će u osmini finala Europskog prvenstva, nakon što su u srijedu u svom posljednjem nastupu u skupini D u Tallinnu svladali Slovačku s 3-1 (25-27, 25-19, 25-19, 31-29) te tako osigurali treće mjesto.

Utakmicu osmine finala protiv drugoplasirane momčadi iz skupine B Hrvatska će igrati u Ostravi u ponedjeljak, 13. rujna. Trenutačno najbliža osvajanju drugog mjesta je reprezentacija Slovenije, ali to još mogu biti Češka ili Bjelorusija.

Hrvatska će tek drugi put igrati u osmini finala Europskog prenstva, prvi put nakon debitantskog nastupa 2005., kad su stigli do četvrtfinala.

U prvom setu dvoboja Hrvatske i Slovačke vodila se izjednačena borba do sredine seta, kad su Slovaci s tri uzastopna poena otišli na +5 (17-12). Uslijedilo je dobro hrvatsko razdoblje u kojem su s pet uzastopnih poena izabranici Emanuelea Zaninija izjednačili na 18-18. U izjednačenoj i napetoj završnici Slovaci su imali nešto više koncentracije te na kraju osvojili prvi set sa 27-25.

U drugom setu se ustabilio hrvatski prijem i blok, što se osjetilo na rezultatu. Sredinom seta hrvatski odbojkaši su poveli sa +4 (12-8) i do kraja druge dionice nisu dopustili Slovacima da se približe na manje od dva poena zaostatka. Uvjerljivom igrom u završnici Hrvati su osvojili set sa 25-19.

U trećem setu je ponovljena priča iz drugog, s tom razlikom da su već na početku hrvatski odbojkaši stvorili osjetniju prednost (7-2). Slovaci su se još samo jednom približili na dva poena zaostatka (12-10), ali bliže od toga nisu mogli.

U četvrtom setu hrvatski odbojkaši su poveli sa 10-7, ali su Slovaci u tom trenutku nanizali pet poena i prvi put nakon početka drugog seta došli do prednosti. Hrvatska je ubrzo ponovno vratila prednost da bi od 20-20 do kraja seta vladala potpuna rezultatska neizvjesnost.

Hrvatski odbojkaši su propustili pet uzastopnih meč-lopti od 24-23 do 28-27. Jednom su promašili servis, a četiri puta su slovački napadi bili kvalitetni, odnosno nije bilo pravog hrvatskog bloka koji bi ih zaustavio.

Slovaci su jedinu set-loptu imali kod 29-28, ali je njihov kapetan Kriško servis poslao u mrežu. Na drugoj strani je Leo Andrić odličnim servisom donio šestu meč-loptu koju su Hrvati konačno iskoristili zaustavivši napad Slovaka trostrukim blokom.

Nakon dva sata i tri minute igre Hrvatska je došla do pobjede kojom je osigurala treće mjesto u skupini D i plasman u osminu finala.

Leo Andrić je ponovno bio najučinkovitiji igrač hrvatske reprezentacije s 24 poena od čega je bilo čak osam asova, a odlično ga je pratio Filip Šestan s 21 poenom. Marko Sedlaček je donio 18 poena.

Nakon ove posljednje pobjede i proboja u osminu finala Leo Andrić je uz veliku dozu zadovoljstva komentirao:

- Stvarno sam sretan nakon ovakvog rezultata i nove pobjede. Presretni smo i ja i cijela momčad jer je prolazak u drugi krug Europskog prvenstva za nas poseban uspjeh - rekao je Andrić koji je s 24 poena (osam asova) bio najjači adut hrvatske reprezentacije.

Iako su prije manje od 24 sata, u teškoj borbi od pet setova pobijedili Estoniju, dan kasnije je ostalo dovoljno snage hrvatskim igračima za novi uspjeh.

- Nakon prvog seta smo zaigrali mnogo bolje. Držali smo isti, jaki ritam do kraja meča. I da, igrali smo dosta bolje na servis. Jako smo sretni i zadovoljni zbog ovog rezultata - završio je Andrić.

POGLEDAJTE I PRESS KONFERENCIJU VASO vs. CROATA: 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića