Obavijesti

Sport

Komentari 39

Ipak prejake: Kineskinje su lakoćom slavile 3-0 u setovima

Ipak prejake: Kineskinje su lakoćom slavile 3-0 u setovima
1

Kineskinje su nevjerojatnom lakoćom svladale naše odbojkašice 3-0 u setovima i tako nastavile fantastičan niz, dok je ovaj poraz stavio Hrvatsku u tešku situaciju

VIDEO

Nakon što je senzacionalno svladala Japan, hrvatska odbojkaška reprezentacija poražena je u drugom kolu drugog kola od Kine 0-3 u setovima (12-25, 15-25, 15-25) i tako prolaz u daljnje natjecanje svela na minimum. 

Hrvatice su samo prvih par bodova u prvom setu bile ravnopravne Kineskinjama koje se potom brzo odvajaju, prvo na 8-4, a onda i 11-6. Razlika je s vremenom samo rasla, a Kineskinje su prvi set rutinski dobile rezultatom 25-12. 

Sjajne Kineskinje otvorile su drugi set razlikom 7-0, no uspjele su to naše odbojkašice dostići i smanjiti na 8-6. Međutim, reprezentativke Kine tada ponovno pokazuju klasu i prvo odlaze na 19-10, a onda i osvajaju set 25-15. 

Kineski 'stroj' i treći je set otvorio nevjerojatno brzim vodstvom od 12-3, a onda rutinski zadržao prednost i priveo utakmicu kraju. I treći set Kineskinje su dobile 25-15 i tako nastavile nevjerojatni niz. Do sada su na natjecanju izgubile samo dva seta, i to u utakmici protiv Japana. 

Najučinkovitije hrvatske odbojkašice bile su Senna Ušić Jogunica s 11 bodova i Samanta Fabris s 10, dok su najbolje u reprezentaciji Kine bile Ruoqi Hui s 15 i Yunli Xu s 14. 

Minimalne šanse za prolazak

Hrvatsku u posljednja dva kola u skupini očekuju susreti protiv Azerbajdžana i Belgije, a ako naše odbojkašice ponove igru koju su prikazale protiv Japanki, mogle bi osvojiti šest bodova što bi ih, ako se poklope ostali rezultati, izjednačilo s Japankama koje igraju protiv Italije i Dominikanske Republike te Dominikanskom Republikom koja igra protiv Kine i Japana. Puno toga bit će jasnije već preksutra kada je na rasporedu treće kolo. 

SP u odbojci, Skupina E, 2. kolo:

  • Hrvatska - Kina 0-3 (12-25, 15-25, 15-25)

Kina je do sada dvaput osvajala naslov svjetskih prvakinja (1982. i 1986.), a dva puta je bila srebrna 1990. godine i 1998. u Japanu gdje su naše odbojkašice igrale s Kineskinjama i izgubile u petom setu (2-3). Hrvatska je tada završila na šestom mjestu. 

Tablica:

  • 1. Kina 14
  • 2. Italija 13
  • 3. Dominikanska Republika 11
  • 4. Japan 8
  • 5. Hrvatska 5
  • 6. Belgija 4
  • 7. Njemačka 3
  • 8. Azerbajdžan 2
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani