Obavijesti

Sport

Komentari 2

Odgoda nikad nije bila opcija, EP će biti odgovor na mržnju

Odgoda nikad nije bila opcija, EP će biti odgovor na mržnju
1

Europsko prvenstvo bit će najbolji lijek i odgovor na sve oblike mržnje, straha, užasa i terorističke napade na Pariz i Bruxelles, rekao je francuski predsjednik

VIDEO

Francuski predsjednik Francois Hollande poručio je kako će Francuska učiniti sve kako bi Euro prošao mirno, dodavši kako je angažirano dodatnih 3000 zaštitara.

- Odgoda nikad nije bila opcija. Želimo pokazati da sport, poput kulture i našeg načina života neće podleći pritisku i prijetnjama - poručio je francuski predsjednik.

Proračun za osiguranje povećan za 15 posto

Hollande je naglasio kako su privatne tvrtke već angažirale dodatnih 3000 zaštitara, a proračun namijenjen osiguranju EP-a je povećan za 15 posto.

Naglasio je kako se očekuje da će utakmice pratiti 2,5 milijuna ljudi, a još pet milijuna ljudi će posjetiti navijačke zone koje će biti postavljene u 10 gradova domaćina.

- Europsko prvenstvo će biti najbolji lijek i najbolji odgovor na sve oblike mržnje, straha, užasa i terorističke napade na Pariz i Bruxelles. Dobro ćemo brinuti o sigurnosti za vrijeme EP-a To je naša dužnost i kod pitanja sigurnosti neće biti nikakvih kompromisa - dodao je Hollande.

Stade de France bio je jedan od ciljeva terorista tijekom napada na Pariz prošle godine. Jedan od napadača pokušao je ući na stadion, ali zaštitari su ga spriječili i bombu je aktivirao ispred stadiona na kojem su igrali Francuska i Njemačka. Da je ušao, pobio bi stotine ljudi. 

U tom je napadu poginulo troje, od ukupno 120 mrtvih te večeri. Na stadionu je bilo 80.000 navijača, a bomba se čula i u izravnom prijenosu. Dok je policija evakuirala navijače sa stadiona, oni su iz inata zapjevali Marseljezu.

- Važno je ne popustiti pritisku, bit ćemo maksimalno budni kako bi europsko prvenstvo prošlo u najboljem redu - zaključio je Hollande.

Europsko prvenstvo traje od 10. lipnja do 10. srpnja, a na turniru će nastupiti i reprezentacija Hrvatske koja će igrati u skupini D zajedno sa Španjolskom, Turskom i Češkom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"