Obavijesti

Sport

Komentari 2

Odličan ždrijeb: Hrvatska u Japan u 1. kolu Davisova kupa

Odličan ždrijeb: Hrvatska u Japan u 1. kolu Davisova kupa
1

Hrvatska Davis kup reprezentacija u 1. kolu Svjetske skupine gostovat će u Japanu. Naša je reprezentacija imala dosta sreće. Ždrijeb je spojio SAD i Švicarsku

VIDEO

Hrvatska Davis kup reprezentacija u 1. kolu Svjetske skupine od 10. - 12. veljače gostovat će u Japanu. Tako je odlučio današnji ždrijeb u Bankgoku.

Naša je reprezentacija imala dosta sreće, od slabijih suparnika mogla je dobiti samo Kazahstan. Sreće pak nije imala reprezentacija SAD-a, koja će se sučeliti sa Švicarskom koju predvodi Roger Federer.

PAROVI:

Španjolska - Kazahstan, Austrija - Rusija, Švicarska - SAD, Kanada - Francuska, Češka - Italija, Srbija - Švedska, Njemačka - Argentina

Prpić: Japan možemo i trebamo pobijediti

- Dobro je što smo bili nositelji, pa je i prije izvlačenja bilo jasno da ne možemo dobiti nikoga od najjačih. To nam je išlo u korist, pa će nam suparnik biti momčad koju možemo i trebamo pobijediti - rekao je izbornik Goran Prpić.

Najbolje rangirani japanski tenisač je 21-godišnji Kei Nishikori, trenutno 54. na rang listi, koji je prvi naslov na ATP turnirima osvojio u Delray Beachu 2008. i sa 18 godina, jednim mjesecom i 19 dana postao najmlađi osvajač naslova na ATP turnirima od Australca Lleytona Hewitta u Adelaideu 1998. U međuvremenu je operirao lakat desne ruke, zbog čega je dosta potonuo na rang-listi, no ove godine je ponovno u društvu sto najboljih.

Protiv Marina Čilića vodi 2-1 u međusobnim dvobojima, a posebno se pamti maratonski meč s lanjskog US Opena (četiri sata i 59 minuta), u kojem je slavio u pet setova (5-7, 7-6(6), 3-6, 7-6(3), 6-1).

- Taj meč ne treba uzimati kao mjerilo, jer je Marina u petom setu slomila vrućina. Nishikori je vrlo dobar tenisač, ali mi imamo i kvalitetu i širinu - kazao je Prpić.

Nakon Nishikorija najbolji japanski tenisač je Go Soeda, 117. na rang-listi, a potom slijede Tatsuma Ito (130.) i Yuichi Sugita (176.).

Ovog vikenda Japanci su izborili plasman u Svjetsku skupinu svladavši u Tokiju Indiju sa 4-1, pobijedivši u sva četiri pojedinačna dvoboja. Nishikori je bez izgubljena sate svladao i Bopannu i Vardhana, a najveće iznenađenje je prvog dana napravio Sugita svladavši Indijca Devvarmana.

Gdje će biti odigran susret Japanski teniski savez (JTA) će odlučiti u sljedećih mjesec dana. Pobjednik će u polufinalu na boljeg iz susreta Njemačka - Argentina, a ako Hrvatska prođe sigurno će tada igrati u gostima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti