Sport

Komentari 0

Odlična Zrinka Ljutić četvrta u veleslalomu, sveukupno treća

Odlična Zrinka Ljutić četvrta u veleslalomu, sveukupno treća

Nakon dvije neuspješne utrke, hrvatska skijašica Zrinka Ljutić osvojila je odlično četvrto mjesto u veleslalomu Europskog kupa.U ukupnom poretku je treća s 420 bodova

Mlada hrvatska skijašica Zrinka Ljutić (17) osvojila je četvrto mjesto u veleslalomu Europskog kupa u njemačkom Götschenu i sada se nalazi na trećem mjestu ukupnog poretka u Europskom kupu.

POGLEDAJTE VIDEO: Zrinka na Sljemenu

Nakon dvije utrke u kojima nije uspjela završiti drugu vožnju, 17-godišnja Zagrepčanka je u trećem veleslalomu sezone ostvarila odličan rezultat zauzevši četvrto mjesto. Ovaj veleslalom održan je kao zamjena za veleslalom otkazan na Krvavcu.

Ljutić je nakon prve vožnje bila deseta, ali se odličnim nastupom u drugoj vožnji popela na četvrto mjesto sa zaostatkom +0.50 za pobjednicom Robertom Midali iz Italije.

Druga je bila Talijanka Roberta Melesi s 38 stotinki sekunde zaostatka, a ispred Zrinke bila je i Norvežanka Marte Monsen sa 0.39 zaostatka.

Nakon ovog rezultata Zrinka Ljutić se probila na treće mjesto Europskog kupa s 420 bodova.

U vodstvu je Slovenka Andreja Slokar s 534 boda, dok Austrijanka Lisa Grill drži drugo mjesto s 489 bodova.

U poretku veleslaloma vodi Šveđanka Hilma Lovblom s 278 bodova, dok je mlada hrvatska skijašica na devetoj poziciji sa 187 bodova.

(tt)

Najčitaniji članci