Sport

Komentari 10

Odlični Krčmar je opet na SP-u! Uhvatio zadnji vlak za Ally Pally

Odlični Krčmar je opet na SP-u! Uhvatio zadnji vlak za Ally Pally

Boris Krčmar pomeo je Browna (6-0) s prosjekom bacanja od 121, nakon toga je odlično preokrenuo Murraya (6-5), a zatim dominantno pobijedio u meču protiv Hudsona (7-3) za svoj treći odlazak na Svjetsko prvenstvo

Mučio se kroz sezonu, nije mogao uhvatiti pravu formu, ali onda je pokazao da je najbolji kad je bilo najpotrebnije! Najbolji hrvatski pikadist Boris Krčmar plasirao se na nadolazeće Svjetsko prvenstvo u pikadu nakon što je osvojio posljednji kvalifikacijski turnir i tako stigao do nagrade koju je zaslužio.

Višestruki svjetski i europski prvak u elektronskom pikadu napravio je tranziciju na klasični i prošle se godine pridružio najboljim svjetskim pikadistima osvojivši 'PDC Tour Card', a ove je godine u posljednji čas osigurao 64. mjesto na Svjetskoj ljestvici koje bi mu trebalo donijeti i nastavak ugovora s najjačom svjetskom organizacijom.

S tri je sjajne pobjede 'izvukao' sezonu na najbolji mogući način. U prvom je meču pomeo Johna Browna (6-0) s prosjekom bacanja od 121, nakon toga je odlično preokrenuo Ryana Murraya i od zaostatka 4-1 stigao do slavlja od 6-5, a sve je završio dominantnom 7-3 pobjedom protiv Petera Hudsona.

Uz njega su posljednju kartu uzeli Nick Kenny James Wilson, a podsjećamo, svjetsku će titulu braniti prvorangirani pikadist svijeta, Velšanin Gerwyn Price. Bit će ovo treći put za Krčmara na SP-u, drugi uzastopni. Prošle je godine ispao u prvom kolu od Belgijca Rona Meulenkampa s 3-1 u setovima, a s kim će se susresti ove godine saznat će danas u večernjim satima.

Najčitaniji članci