Obavijesti

Sport

Komentari 57

Đoković dobio Bautistu i prvi prešao zaradu od 100 mil. $

Đoković dobio Bautistu i prvi prešao zaradu od 100 mil. $
1

Novak je ovom pobjedom postao prvi tenisač u povijesti koji je prešao čarobnu brojku od 100 milijuna dolara zarade na turnirima. Slijede ga Federer, Nadal i Williams

VIDEO

Najbolji svjetski tenisač Srbin Novak Đoković pobijedio je Španjolca Roberta Bautistu Aguta, koji je izbacio Bornu Ćorića s Roland Garrosa, nakon tri dana i dva odgađanja meča 3-1 u setovima rezultatom 3-6, 6-4, 6-1, 7-5. Meč je, nakon jučerašnjeg prekida, nastavljen pri rezultatu 1-1 u setovima i 4-1 za Đokovića u trećem setu.

Novak je lagano dobio treći set 6-1, a u četvrtom se činilo kako bi Bautista mogao izboriti i peti. U jednom trenutku breaknuo je Đokovića i poveo 4-2, ali je srpski tenisač dobro reagirao i rebreaknuo ga već u sljedećem gemu. Zatim je uslijedio Đokovićev break pri rezultatu 5-5 i tu je bio kraj nadanjima španjolskog predstavnika.

Bio je ovo peti susret Đokovića i Bautiste i peta pobjeda svjetskog broja 1. U sljedećem kolu čeka ga bolji iz ogleda Ferrer-Berdych.

Prvi preko 100 milijuna

Novak je ovom pobjedom postao prvi tenisač u povijesti koji je prešao čarobnu brojku od 100 milijuna dolara zarade na turnirima. Uspjehu je dodatno potpomogla činjenica da je osvojio šest uzastopnih naslova Australian Opena, a pobjedom protiv Bautiste ukupna zarada popela se na 100,000,993 dolara.

Slijede ga Roger Federer s nešto više do 98 (98,011,727), Rafael Nadal s više od 78 (78,109,788) i Serena Williams sa 76 milijuna eura (76,467,915).

U karijeri je osvojio 65 titula od kojih je 11 nekog Grand Slam turnira. Još uvijek nije kompletirao Grand Slam četvorku, nedostaje mu Roland Garros, kojeg bi, ako ne bude nekih iznenađenja, mogao osvojiti po prvi put ove sezone. No mnogi smatraju da uspjeh eventualnog osvajanja French Opena uvelike umanjuje Nadalovo odustajanje od turnira.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti