Obavijesti

Sport

Komentari 12

Olić na hitnu operaciju koljena, na terenima za četiri mjeseca?

Olić na hitnu operaciju koljena, na terenima za četiri mjeseca?
1

Zbog oštećenja meniska i hrskavice na nedjeljnom treningu Ivica Olić mora na operaciju. Prve prognoze su bile šest mjeseci izbivanja, no Ola bi se mogao vratiti i prije

VIDEO

Ivica Olić mora na hitnu operaciju koljena! Hrvatski reprezentativac 'pod nož' mora zbog oštećenja meniska i hrskavice na nedjeljnom treningu. Iako su prve informacije iz njemačkih medija bile da ga neće biti šest mjeseci na terenu, na HNS-ovoj stranici tvrde: 

- Olić će biti spreman za gostujuću utakmicu kvalifikacija protiv Gruzije 26.ožujka.

No ne dijele svi takav optimizam. Oliću vjerojatno predstoji četiri do šest mjeseci pauze, što znači da bi bio izgubljen za ključne dvoboje hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama.

- Razočaran sam, pogotovo jer sam propustio Svjetsko prvenstvo pa sam se nadao da ću izbjeći ozljede jer sam odmorniji. Imao sam velike planove ove sezone. Jako sam razočaran - rekao je Olić za njemačke medije. 

Ivica se javio i izborniku Slavenu Biliću, glavnom tajniku Zorislavu Srebriću i liječniku Bahtijareviću koji je objasnio da se ne radi o obnavljanju ozljede već o dobro poznatom lijevom koljenu koje Oliću zadaje probleme već neko vrijeme. Liječnik hrvatske reprezentacije objasnio je da će operacijom praktički Ivica izgubiti najmanji dio sezone. 

Olić nikako nema sreće ove sezone, na utakmici Hrvatske i Izraela slomio je nos pa je morao igrati s maskom. Probleme s koljenom imao je već prije pet godina. Operirao ga je nakon utakmice protiv Brazila. Nakon prijateljske utakmice protiv Slovačke u kolovozu je rekao kako ima velike bolove, koji su se javljali i kasnije. Ivica će na operaciju kod doktora Richarda Steadmana u SAD.

Mučan oporavak od slične ozljede još dok je bio u moskovskom CSKA hrvatski napadač jednom je opisao u intervjuu.

- Dugo sam bio na štakama, a onda se mjesecima nisam mogao riješiti straha. Stalno sam pazio na to koljeno na treninzima i utakmicama i bojao se sve dok mi jedan suigrač nije žestoko uklizao na treningu. Ustao sam kao da se ništa nije dogodilo, ništa me nije zaboljelo i tek tad sam se riješio straha od nove ozljede - ispričao je tada Olić.

 Ivica je samo zadnja u nizu Bayernovih ozlijeđenih zvijezda - već neko vrijeme su bez Arjena Robbena, Francka Riberyja i Miroslava Klosea. Sad će se morati snaći i bez čovjeka koji ih je prošle sezone vodio do finala Lige prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače