Sport

Komentari 10

Olić neće biti sretan: CSKA opet izgubio i ostao bez Europe...

Olić neće biti sretan: CSKA opet izgubio i ostao bez Europe...

Ivica Olić će se sljedeće sezone moći orijentirati samo na domaća natjecanja jer njegov CSKA je sezonu završio na šestom mjestu. Bolji je bio Dinamo s 3-2

Razočaravajuća sezona za CSKA završila je novim razočaranjem. Moskovljani su u posljednjem kolu ruskog prvenstva izgubili od gradskog rivala Dinama (3-2) te tako sezonu završili na šestom mjestu što znači da ih sljedeće sezone nećemo gledati u Europi.

Ivica Olić preuzeo je momčad krajem ožujka u jako lošem stanju od Viktora Gončarenka. Krenulo je sjajno, probudio je momčad i došli su do tri pobjede zaredom, ali ni Ola očito nije čudotvorac. U posljednjih pet utakmica izgubili su triput uz pobjedu i remi, a to je bilo nedovoljno za plasman u Europu. 

Poveo je CSKA golom Tiknizijana u 18. minuti, a za Dinamo je u samo sedam minuta preokrenuo Grulev (65. i 72. minuti). Izjednačio je Ejuke, ali pobjedu Dinamu donio je Zakarian golom u 89. minuti. Za pobjednika je cijeli susret odigrao Nikola Moro, a Nikola Vlašić nije igrao zbog ozljede.

Vlasnička struktura CSKA sigurno neće biti zadovoljna jer propuštanje europskih natjecanja znači manjak prihoda, ali i oni sami su svjesni da Olić nije puno toga mogao napraviti u nešto više od mjesec dana. Do početka nove sezone imat će priliku posložiti momčad po svome guštu te se samo orijentirati na što bolji rezultat u domaćim natjecanjima.

Sljedeće sezone ćemo vjerojatno gledati drugačiji CSKA jer su ruski mediji još ranije najavili kako će Olić napraviti remont i da će klub napustiti jako puno igrača. Jedan od njih je i Nikola Vlašić koji je gotovo sigurno odigrao svoje za rusku momčad. Posljednje tri godine je u Moskvi, već je prerastao ruski nogomet i svima je jasno da je došlo vrijeme za neki klub iz Lige petice.

A Olić? Sada ima vremena da zbroji sve mane i nedostatke koje ima njegova momčad, a onda će nam sljedeća sezona pokazati je li ovo bio preveliki zalogaj za njega u prvom samostalnom poslu ili apsolutni pogodak.

 

Najčitaniji članci