Obavijesti

Sport

Komentari 38

Olić: Uoči Srbije nisam spavao, a poraz od Turske još me boli...

Olić: Uoči Srbije nisam spavao, a poraz od Turske još me boli...
1

LEGENDA Jedan od najdražih golova mi je onaj protiv Srbije 2013. Nisam spavao tri dana prije utakmice, kaže Ola. Igračku karijeru je završio u lipnju, a reprezentativnu u ožujku 2016.

VIDEO

Bogatu karijeru završio je prije točno četiri mjeseca, ali i dalje izgleda kao profesionalni nogometaš. Nema kod Ole ni kilograma viška. Odaje dojam kao da je mogao igrati još koju godinu. Možda i bi da u karijeri nije bilo silnih problema s ozljedama.

- Bilo je dosta. Evo, prošlo ljeto sam se nakon dvadeset godina stigao odmoriti. Dugovao sam to supruzi i djeci. Bio sam u Hrvatskoj i u Španjolskoj - kaže nam Ivica Olić, koji je na predstavljanje kao pomoćnik izbornika Zlatka Dalića došao nasmijan i vrlo dobro raspoložen. 

- Dvojio sam točno dvije sekunde kad je stigao Dalićev poziv - nasmijao se Ola.

Za reprezntaciju je odigrao 104 utakmice, a sad će biti “šef” Modriću, Rakitiću, Mandžukiću. Igračima s kojima je godinama bio zajedno na terenu. Dvadeset je puta zabio za reprezentaciju, zabijao je Talijanima, Nijemcima, Englezima, Srbima...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Koji mi je najdraži gol? Teško mi je reći, ali jedan od najdražih je svakako onaj protiv Srbije 2013. godine. Pod kakvim smo mi pritiskom tad bili. Kad sam sletio iz Njemačke, u zračnoj luci me dočekalo pedeset navijača koji su tražili pobjedu. Nisam spavao tri dana prije te utakmice - prisjetio se Ola pobjede protiv Srbije i otkrio svoje najveće razočaranje.

- Gubio sam i finala Lige prvaka, ali najveće razočaranje je ispadanje od Turske u Beču na Euru 2008. To nikad nisam prežalio - rekao je Ivica, koji je u reprezentaciji doista uvijek davao posljednji atom snage.

- Podsjetnik na reprezentaciju i karijeru je moje koljeno, koje je dvaput teško stradalo - kaže Ola, koji ima Uefinu B licenciju.

Uskoro želi dobiti i A, a formu održava igrajući nogomet u Hamburgu ponedjeljkom.

- U momčadi bude i Ivan Klasnić kad može, tu je i Sergej Barbarez - završio je Olić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.