Obavijesti

Sport

Komentari 26

Olić: Zajedno smo osvojili moj prvi trofej u karijeri, ma Cico mi je uvijek bio više od trenera...

Olić: Zajedno smo osvojili moj prvi trofej u karijeri, ma Cico mi je uvijek bio više od trenera...
3

Zlatko Kranjčar je uvijek bio korektan prema igračima, ali i svim ljudima oko sebe. Vidio sam jutros vijest o njegovoj smrti, potpuno me šokirala. I odmah sam Niki izrazio sućut, kaže Ivan Klasnić

Legendarni nogometaš i trener, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Cico Kranjčar preminuo je u Zagrebu u 65. godini. Sport je ostao bez još jedne legende. Zlatko Kranjčar bio je izbornik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, a njegovi tadašnji igrači ostali su šokirani odlaskom istinskog velikana hrvatskog nogometa.


- Zajedno smo došli u NK Zagreb, osvojili moj prvi trofej u karijeri. Bio sam tada mlad igrač, tek počinjao seniorsku karijeru, pa mi je Cico bio i više od trenera. Bio je veliki gospodin kako na terenu, tako i izvan njega - poručio nam je Ivica Olić, pa dodao:

- Sjećam ga se kao igrača s kraja njegove karijere, ali s kim god sam kasnije pričao o njemu, svi su pričali kako je Cico Kranjčar - igračina. Vrhunski igrač, prava legenda Dinama, sjajan stručnjak koji je imao nogomet u malom prstu. Kažem, gospodin na terenu i izvan njega, otišao je prerano. Moja iskrena sućut cijeloj obitelji Kranjčar.

Ova tužna vijest stigla je i do Njemačke, točnije do Ivana Klasnića (41).

- Vidio sam ovu vijest i potpuno se šokirao. Ne znam ni što bih rekao, odmah sam Niki poslao poruku, izrazio mu saučešće. Kažem, šokiran sam. Zlatko Kranjčar mi je puno pomogao kada sam bio mlad i kada sam došao u reprezentaciju, forsirao me i vjerovao u mene. I na tome sam mu zahvalan. Uvijek je bio korektan prema igračima, ali i ljudima oko sebe.

njemacka

Jerko Leko (40) također je bio jedan od igrača koji su pod Cicom Kranjčarom zaigrali na Svjetskom prvenstvu 2006. godine...

- Užasno mi je žao i pogođen sam s ovime, čim sam čuo ovu vijest nekako su me prošli trnci. Zlatko Kranjčar mi je bio jedan od dražih trenera iako smo surađivali samo u reprezentaciji, bili smo na tom Svjetskom prvenstvu 2006. godine gdje je vladalo veliko zajedništvo, toga ću se uvijek sjećati. Bio je baš veliki gospodin - poručio je Leko.