Sport

Komentari 2

Olimpija blizu naslova prvaka, a Mandarić najavio gašenje...

Olimpija blizu naslova prvaka, a Mandarić najavio gašenje...

Pokušat ću nabaviti novac da završimo ovu sezonu, ako je moguće. Puno će toga ovisiti i o okolnostima na koje nemam utjecaja. Sve više gubim nadu da će se pojaviti novi investitor, pojadao se Mandarić

Srpski tajkun Milan Mandarić (81) najavio je povlačenje iz ljubljanske Olimpije koja bi se lako mogla ugasiti. Razlog? Dakako, pandemija korona virusa i loše poslovanje.

Slovenska javnost je šokirana jer Olimpija je prvoplasirana momčad prvenstva, ima pet bodova više od Celja i došla je na korak do novog naslova prvaka.

- Pokušat ću nabaviti novac da završimo ovu sezonu, ako je moguće. Puno će toga ovisiti i o okolnostima na koje nemam utjecaja. Sve više gubim nadu da će se pojaviti novi investitor. Ako ga ne bude, svi znamo što to znači... - kazao je Mandarić u tamošnjem Dnevniku te dodao:

- Nemam više energije i entuzijazma, a potrošio sam i previše novca. Vrijeme je da se oprostim od nogometa. U svakom slučaju, iduće sezone neću biti na čelu Olimpije - naglasio je.

Mandarić je u biznis ušao već s 21 godinom. Preuzeo je tad očevu automehaničarsku radnju, a do svoje 27. godine napravio je od nje jednu od najjačih poslovnica u tadašnjoj Jugoslaviji. Kasnije se skrasio u SAD-u, ušao u IT biznis i zaradio ogromne novce pa je počeo investirati i u sport. 

Kupio je belgijski Charleroi, kasnije OGC Nice, a najveći zalogaji bili su mu kupnje Portsmoutha pa potom i Leicestera. Olimpiju je kupio 2015. za četiri milijuna eura od Izeta Rastodera, a prije dvije godine sjajan uspjeh ostvario je njegov klub pod vodstvom hrvatskog trenera Igora Bišćana osvojivši duplu krunu.

Za Olimpiju trenutačno nastupaju Bojan Knežević i Ante Vukušić, na posudbi je iz Dinama Luka Menalo, a to su i bivši HNL-ovci Endri Cekici, Matic Črnic, Roman Bezjak...

Najčitaniji članci