Obavijesti

Sport

Komentari 67

Olimpijka se požalila: Ovo su nam dali da jedemo već pet dana! Ne mogu više, plačem

Olimpijka se požalila: Ovo su nam dali da jedemo već pet dana! Ne mogu više, plačem

Iskreno, ne razumijem, zašto je takav odnos prema nama, sportašima, rekla je ruska biatlonka Valeria Vasnecova koja je još jedna u nizu koja se požalila na organizaciju

VIDEO

Olimpijske igre u Tokiju bile su pod paljbom kritika sportaša i javnosti zbog brojnih propusta, a ništa bolje nisu prošli ni organizatori Zimskih igara u Pekingu.

Pokretanje videa...

Olimpijka Lea Jugovac iz Pekinga 03:14

Rigorozne mjere vladaju od prvog dana kako bi se spriječila zaraza. Svaki natjecatelj ima svoju sobu, a u blagovaonicama je svaki stol ograđen pleksiglasom kako bi sportaši što manje dolazili u kontakt jedni s drugima. No, propusta je jako puno, a veliku neugodnost prvog dana Igara doživjela je naša snowboardašica Lea Jugovac.

Lea je noć prije natjecanja prvo dobila pozitivan test, ali kako je bio graničan nalaz, morala se ponovno testirati. Cijela procedura se odužila, došlo je i do kaosa u prometu pa je prijevoz kasnio. U Olimpijsko selo vratila se hitnom pomoći, a tamo je doživjela novi šok. Vozač je prestizao ostala vozila, naglo skretao zbog čega je naša sportašica nekoliko puta ispala iz sjedala.  U olimpijsko selo stigla je tek u tri ujutro, negativan test dobila je tri sata kasnije, ali zbog proživljenog stresa i neprospavane noći, odlučila je propustiti nastup u Big Air disciplini.  

Organizatori su joj se ispričali, ali Lea neće baš po dobrome pamtiti svoj prvi nastup na Olimpijskim igrama. No, nije ona jedina. I drugi sportaši imali su neugodna iskustva, a jedna od njih je ruska biatlonka Valeria Vasnecova. 

Ruskinja je već nekoliko dana u karanteni jer je bila pozitivna na korona virus. Smjestili su je u hotel za karantenu gdje je potpuno izolirana od vanjskog svijeta, a hranu joj dostavljaju. 

No, ono što je na tanjuru baš i ne izgleda primamljivo, a pogotovo teško da ima neku visoku nutritivnu vrijednost. Štoviše, pitanje je bi li se dijete najelo od toga, a ne profesionalna sportašica. Vasnecova je na Instagramu objavila fotografiju obroka. Sastoji se od nekoliko krumpirića, tu je i umak, komad ribe, tjestenina, kost i nešto što bi trebalo valjda biti meso. 

Kad su već potrošili milijune eura na organizaciju, Kinezi su očito htjeli uštedjeti na hrani pa su udarili po sportašima. Ruska sportašica tvrdi da je isti obrok dobila pet dana zaredom i to za doručak, ručak i večeru!

Nekvalitetna hrana upitne nutritivne vrijednosti, karantena i nehumani uvjeti su je toliko iscrpili da više ne može izdržati. Ni fizički ni psihički. Ne može nigdje ni trenirati. 

- Boli me trbuh, jako sam blijeda i imam velike podočnjake. Gotova sam. Svaki dan plačem, tako sam umorna.

Kaže kako je stalno gladna jer porcije su mizerne, a tvrdi i kako organizatori zaraženim sportašima poslužuju premale i nekvalitetne obroke u odnosu na osoblje Igara koje se nalazi u karanteni.

Jednog dana otvorila je vrata kako bi uzela kutiju s hranom, no skužila je da su kutije ispred ostalih soba bile drugačije. Vrata su bila označena tako kako bi posluga mogla razlikovati sobe sportaša od onih u kojima se nalazi osoblje koje radi na Igrama. Njima su posluživali veće porcije i kvalitetniju hranu, tvrdi ona.

- Iskreno, ne razumijem, zašto je takav odnos prema nama, sportašima? - napisala je. 

Njezine objave vidjeli su i organizatori Igara koji su brže bolje reagirali. Glasnogovornik ruske biatlonske reprezentacije je za Associated Press izjavio kako je Vasnecova dobila kvalitetniju hranu te bi joj uskoro trebali dostaviti i sobni bicikl kako bi barem malo trenirala. 

Ovaj problem su riješili, ali optužbe i kritike se samo gomilaju na račun organizatora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Bizarna nezgoda na ZOI: Fincu se na minus 17 smrznuo penis
I TO PO DRUGI PUT U ŽIVOTU

Bizarna nezgoda na ZOI: Fincu se na minus 17 smrznuo penis

Utrka je s 50 kilometara skraćena na 30 zbog vrlo nepovoljnih uvjeta u Pekingu. Temperatura je bila minus 17, ali je zbog hladnog vjetra pravi osjećaj bio još hladniji

Malec zadnjeg dana 52.: Tijelo mi se smrzlo, vjetar nikad jači
ZOI U PEKINGU

Malec zadnjeg dana 52.: Tijelo mi se smrzlo, vjetar nikad jači

Uvjeti su bili ekstremno teški, vjetar nikad nije bio jači. Sretna sam što sam završila utrku, za mene je bilo čak i bolje nego što sam očekivala, rekla je Vedrana Malec
Kad će nastupiti Hrvati, kako su prošli, gdje gledati Zimske igre?
SVE NA JEDNOM MJESTU

Kad će nastupiti Hrvati, kako su prošli, gdje gledati Zimske igre?

Olimpijci su se u Pekingu borili za 109 setova medalja u 15 sportova. Najjači hrvatski adut bio je Filip Zubčić nije osvojio medalju. Imali smo predstavnike i u snowboardu, skijaškom trčanju i brzom klizanju