Obavijesti

Sport

Komentari 14

Olimpijski Wimbledon: Federer se namučio, ispao je Berdych

Olimpijski Wimbledon: Federer se namučio, ispao je Berdych
3

U subotu se tenis vratio u Wimbledon nakon manje od mjesec dana, no ovoga puta kao dio olimpijskog turnira. Prvi tenisač svijeta na travu se vratio pobjedom

VIDEO

Roger Federer, najbolji svjetski tenisač i nedavni pobjednik Wimbledona, pobjedom je otvorio Olimpijske igre, gdje lovi prvu pojedinačnu zlatnu olimpijsku medalju u karijeri.

No, nije imao Federer niti malo ugodno otvaranje Igara. Dobio je nakon tri seta, 6-3, 5-7, 6-3, Kolumbijca Alejandru Fallu. Inače, prije dvije godine je Federer također opasno živio u Wimbledonu protiv Falle. Dobio je Švicarac meč u tri seta, ali je Falla servirao za pobjedu.

Težak ždrijeb se za Federera nastavlja jer u 2. kolu igra protiv Francuza Juliena Benneteaua. Francuz je sa 7-5, 6-3 pobijedio Mihaila Južnija, a podsjetimo da je ove godine Benneteau bio najteža prepreka Federeru na putu prema pobjedi u Wimbledonu. Benneteau je bio tada dva poena udaljen od pobjede.

Napomenimo još i ispadanje Fernanda Verdasca u turniru tenisača (pobjeda Denisa Istomina), kao i Na Li na premijeri turnira tenisačica. Svladala ju je Slovakinja Daniela Hantuchova 6-2, 3-6, 6-3.

Najdramatičniji meč su odigrale Španjolka Suarez Navarro i peta nositeljica, Australka Samantha Stosur. Na kraju je, nakon bolje igre, pobijedila na opće iznenađenje Španjolka sa 3-6, 7-5, 10-8.

Berdych ispao već u prvom kolu

Šesti nositelj olimpijskog turnira i sedmi tenisač svijeta, Čeh Tomaš Berdych, ispao je već u prvom kolu olimpijskog turnira. Bolji od njega na vimbldonskoj je travi bio Belgijac Steve Darcis.

Slavio je 75. tenisač po ATP-ovu renkingu 6-4, 6-4 izazvavši tako veliko iznenađenje već prvog dana turnira. Čeh je na travi All England Cluba igrao wimbledonski finale 2010. godine, no već neko vrijeme nije u formi.

Od nositelja su u subotu uspješni bili Amerikanac John Isner (10.), koji je nadigrao drugog Belgijca, Oliviera Rochusa, te Srbin Janko Tipsarević (7.), koji je u reprizi prvog kola Wimbledona ove sezone nadigrao Argentinca Davida Nalbandiana 6-3, 6-4.

U posljednjemu završenom meču 11. je nositelj, Španjolac Nicolas Almagro, nadigrao Srbina Viktora Troickog 6-4, 7-6.

Serena izgubila četiri gema, Clijsters pet

Američka tenisačica Serena Williams imala je lagani početak na Olimpijskim igrama, pa je tako u 1. kolu izgubila samo četiri gema od Srpkinje Jelene Janković.

Nedavna pobjednica Wimbledona samo je nastavila tamo gdje je nedavno stala na londonskoj travi. Sa 6-3, 6-1 je svladala igračicu koja je nekada bila stalna članica Top 10 na svijetu, ali je ove godine potpuno izvan forme. U idućem kolu će Serena igrati protiv Poljakinje Radwanske, ali slabije sestre Urszule, koja je sa 6-4, 6-3 svladala Njemicu Barthel.

Odlično je olimpijski turnir otvorila i Kim Clijsters koja je sa 6-1, 6-4 pobijedila Talijanku Robertu Vinci. Jedina koja je zasad dobila meč u tri seta je bila Talijanka Flavia Pennetta. Sa 6-2, 4-6, 6-2 je bila bolja od Rumunjke Sorane Cirstee.

Iznenađenje je poraz Austrijanke Tamire Paszek od Francuskinje Cornet (6-7, 4-6), pogotovo stoga što je nedavno Paszek imala odličan wimbledonski turnir.

OI, tenisači, 1. kolo:

  • Federer (Švi, 1) - Falla (Kol) 6-3, 5-7, 6-3
  • Benneteau (Fra) - Južnij (Rus) 7-5, 6-3
  • Istomin (Uzb) - Verdasco (Špa) 6-4, 7-6(9)
  • Dimitrov (Bug) - Kubot (Polj) 6-3, 7-6(4)
  • Giraldo (Kol) - Harrison (SAD) 7-5, 6-3
  • Petzschner (Njem) - Lacko (Svk) 7-6(5), 6-1
  • Darcis (Bel) - Berdych (Češ, 6) 6-4, 6-4
  • Tipsarević (Srb, 7) - Nalbandian (Arg) 6-3, 6-4
  • Isner (SAD, 10) - Rochus (Bel) 7-6(1), 6-4
  • Almagro (Špa, 11) - Troicki 6-4, 7-6(3)

OI, tenisačice, 2. kolo:

  • S. Williams (SAD, 4) - Janković (Srb) 6-3, 6-1
  • Suarez Navarro (Špa) - Stosur (Aus, 5) 3-6, 7-5, 10-8
  • Pennetta (Ita) - Cirstea (Rum) 6-2, 4-6, 6-2
  • Hantuchova (Svk) - Na Li (Kin) 6-2, 3-6, 6-3
  • Zvonarjeva (Rus, 13) - Arvdisson (Šve) 7-6(3), 6-4
  • U. Radwanska (Polj) - Barthel (Njem) 6-4, 6-3
  • Ivanović (Srb, 11) - McHale (SAD) 6-4, 7-5
  • Clijsters (Bel) - Vinci (Ita) 6-1, 6-4
  • Cornet (Fra) - Paszek (Aut) 7-6(4), 6-4
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz