Obavijesti

Sport

Komentari 16

Olmo i Gavro za polufinale Eura, vatreni sudar Belgije i Italije!

Olmo i Gavro za polufinale Eura, vatreni sudar Belgije i Italije!

Nakon nepredvidivih susreta osmine finala došao je red i na četvrtfinale. U Münchenu sudar dviju reprezentacija pretendenta na naslov, u Sankt Peterburgu poslastica - Dani Olmo protiv Marija Gavranovića

VIDEO

Mnogi favoriti su otpali pa tako u četvrtfinalu Europskog prvenstva neće biti svjetskog prvaka Francuske, aktualni prvak Europe Portugal izvukao je deblji kraj dok ni Njemačka i svjetski doprvak Hrvatska nisu uspjele proći prvu rundu nokaut faze.

POGLEDAJTE VIDEO: Modrić o nastavku karijere

Pokretanje videa...

Luka Modrić VIDEO

Unatoč izostanku velikih reprezentacija, četvrtfinale će biti prava poslastica. U četiri dvoboja igrat će reprezentacije koje su svojom igrom zaslužile boriti se za polufinale, a na današnjem rasporedu su dvije sjajne utakmice.

Najjači okršaj četvrtfinala Eura je bez sumnje sudar Italije i Belgije. Dvije neporažene reprezentacije ujedno su, uz Englesku, primile najmanje golova do sada. I dok Jordan Pickford još uvijek nije vadio loptu iz svoje mreže, Gianluigi Donnarumma i Thibaut Courtois jesu samo jednom.

Euro 2020 - Round of 16 - Italy v Austria

Ovaj sudar dvije sjajne reprezentacije u Münchenu na Allianz Areni bit će ujedno i putokaz jednom od favorita natjecanja. Drugim riječima, tko danas prođe ima velike šanse osvojiti naslov prvaka Europe.

Do sada pokazanom na Euru, Belgijci izgledaju sjajno. Golom Thorgana Hazarda srušili su aktualnog prvaka Portugal s tim da su se u grupnoj fazi lako obračunali s Rusijom, Danskom i Finskom. Veliku ulogu imao je stasiti napadač Romelu Lukaku, koji je postigao tri gola i bio u pregršt šansi, a budući da jako dobro poznaje Talijane za očekivati je da će golgeterski trend nastaviti i danas.

Bitnu ulogu igrao je i Kevin De Bruyne, no izbornik Roberto Martinez danas neće moći računati na svojeg najboljeg veznjaka zbog ozljede. Nedostatak koji je nemoguće nadomjestiti, no Belgija je pokazala da se može prilagoditi i odigrati dobro i kada joj karte ne idu na ruku.

Euro 2020 - Group B - Denmark v Belgium

Tu je i vrlo slaba forma Edena Hazarda, koji se na prošloj utakmici s Portugalom uhvatio za zadnju ložu pa ostavio otvoreno pitanje hoće li protiv Italije uopće zaigrati. Martinez ga najvjerojatnije neće koristiti i ako bude sto posto spreman, iza zvijezde Real Madrida je najslabija sezona u karijeri i u ovakvoj formi samo je manjak na travnjaku.

Italija je pružila najbolje igre u grupnoj fazi, no kada je naišla na prvog iole ozbiljnijeg protivnika u osmini finala skoro je ispala. Austrija je bila na pragu senzacije kao i Švicarska, no Talijani su se uspjeli spasiti na krilima sjajnog Federica Chiese i Mattea Pessine. Susret s Belgijom će za izabranike Roberta Mancinija biti prvi pravi ispit nakon dugo vremena i ako danas prođu dalje... San o naslovu bit će sve realniji.

Mancini nema problema s ozljedama pa će na raspolaganju imati sve snage, kojima prednjači Ciro Immobile u napadu. Od napadača Lazija puno se očekuje što je pokazao i na dosadašnjem dijelu prvenstva, ali i nakon sjajne sezone u Serie A.

Euro 2020 - Group A - Italy v Switzerland

Talijani prije utakmice s Austrijom 11 susreta zaredom nisu primili gol. Protiv Belgije je teško za očekivati da će im mreža ostati netaknuta, no obje momčadi neće nesmotreno jurišati jer ulog je prevelik. Stoga ne treba očekivati vatromet golova.

Kako god, čeka nas sjajan okršaj.

U petak će se još sučeliti Švicarska i Španjolska. Utakmica je to u kojoj smo se nadali da će igrati Hrvatska, no unatoč čudesnom povratku 'furija' je bila bolja. Zasluženo je prošla dalje pa izborila mjesto u četvrtfinalu sa Švicarcima.

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain

Izabranici Luisa Enriquea sretni su što u četvrtfinalu neće morati igrati s aktualnim svjetskim prvacima Francuskom. Švicarska je, uz sve poštovanje, ipak niži rang kvalitete od 'galskih pijetlova' i premda će u Sankt Peterburgu biti sve moguće, Španjolci su veliki favorit.

Švicarska je pokazala da nikad ne treba otpisati 'manje' reprezentacije i da kada se igra na samo jednu utakmicu razina koncentracije mora biti na nivou. To su osjetili Francuzi, koji su šokantno ispali s Eura nakon što je Kylian Mbappé promašio odlučujući penal.

Kao i obično, Španjolci će se u četvrtfinalu uzdati u svoj posjed lopte i kombinirati sve dok ne pronađu pukotinu u protivničkoj obrani. A uz Alvara Moratu, Gerarda Morena, Kokea, Sergija Busquetsa i ostale zvijezde Španjolske, svoju šansu čekat će i Dani Olmo. Protiv Hrvatske je ušao u nastavku i odmah podigao razinu kvalitete španjolske igre. Luis Enrique u njemu ima sjajnog igrača.

A s druge strane stajat će Mario Gavranović. Jedan od junaka Švicarske u pobjedi protiv Francuske. Zabio je gol u 90. minuti za 3-3, koji je Švicarce odveo u produžetke. Ostaje vidjeti hoće li Gavro dobiti priliku od prve minute, ali nema sumnje da je napadač Dinama prijetnja za svakoga, pa tako i Španjolsku.

Švicarska je na turniru pokazala dva lica, jedno blijedo protiv Italije i jedno fantastično protiv Francuske. U četvrtfinalu Vladimir Petković definitivno mora izvući maksimum iz svojih igrača. 'Furija' ne prašta, a Švicarska će morati odigrati na nivou kao i protiv Francuza.

Obje utakmice prenosit će drugi kanal Hrvatske Radiotelevizije (HRT2).

Četvrtfinale Eura:

  • Švicarska - Španjolska (18 sati)
  • Belgija - Italija (21 sat)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome