Obavijesti

Sport

Komentari 4

Omeyer: Ovo mi je prvi put da sam u Hrvatskoj, a da ne igram

Omeyer: Ovo mi je prvi put da sam u Hrvatskoj, a da ne igram
1

Međunarodni kamp rukometnih golmana u Makarskoj prepun je pravih zvijezda ovog sporta, no najveća je trenutačno najbolji golman danas Francuz Thierry Omeyer

Organizacija specijaliziranog kampa za rukometne golmane je izuzetno dobra ideja jer će mladi golmani napokon imati priliku dobiti vrijedne savjete od starijih i iskusnih kolega, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare veličanstveni Francuz Thierry Omeyer.

Vjerojatno i najbolji rukometni golman posljednjih godina jedan je od demonstratora na Međunarodnom kampu rukometnih golmana u Makarskoj. Uz njega tu su i europski prvak Danijel Šarić, Dejan Perić, Mirko Alilović, Venio Losert, Mirko Bašić...

- Prvenstveno mi je čast i zadovoljstvo biti u ovakvo odabranom društvu golmana. Bio sam na dosta kampova, ali ovo je prvi ovakav specijalizirani kamp za golmane i to u vremenu kada su prepušteni uglavnom sami sebi, stoga, objektivno, ovo je odlična ideja i hvala organizatorima na pozivu - priča umirovljeni golman i bivši pomoćni trener Zagreba MIrko Bašić.

Na kampu sudjeluje 80-ak mladih golmana iz cijele Hrvatske, susjednih zemalja, ali i Švedske, Južne Koreje, Kuvajta, Turske, Francuske, Italije... Svi oni imat će po dva treninga dnevno, a sam rad s Omeyerom i društvom sigurno je neponovljivo iskustvo.

- Ovo je prvi put da sam u Hrvatskoj, a da ne igram utakmicu tako da ću rado iskoristiti priliku da vidim  vašu prekrasnu obalu i uživati u suncu i moru. Zahvalio bih organizatorima na pozivu i rado ću se odazvati pozivu i iduće godine - zaključila je najveća zvijezda kampa, Thierry Omeyer.

Kamp je organiziran savršeno, organizatori su prezadovoljni odazivom, kako demonstratora, tako i djece.

- Sve poznate golmane kontaktirali smo preko naših prijatelja i poznanstava. Svi su bili oduševljeni i pokazali su spremnost da pomognu koliko mogu mladim golmanima. Odaziv je zaista velik, 20 država je uključeno u ovaj projekt što dovoljno govori o njegovoj ozbiljnosti. Svi sudionici zasad su prezadovoljni - otkrio je jedan od organizatora Marijo Čajkušić.

Dragan Vuković nekadašnji je golman u Makarskoj i on snosi dio 'krivice' za ovaj veliki projekt.

- S golmanima se oduvijek vrlo malo radi, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Zato smo odlučili započeti s najmlađima, sa djecom, da usvoje osnove golmanskog treninga. Kao bivši golman znam da se od nas uvijek očekuje da budemo 50% momčadi. Dođite sutra u 19.30 na humanitarnu utakmicu za Kuću Sunca u što većem broju jer tako pomažemo djecu sa teškoćama u razvoju. Bit će to još jedan veliki rukometni spektakl za pamćenje i naš mali doprinos izgradnji doma za rad ove Udruge - zaključio je Vuković.