Obavijesti

Sport

Komentari 4

Omeyer: Volim vas Hrvate jer volite sport i rukomet

Omeyer: Volim vas Hrvate jer volite sport i rukomet
1

Jedan od najboljih rukometnih golmana na svijetu Francuz Thierry Omeyer kaže kako se ne boje Hrvatske u finalu, a pune tribine ih motiviraju

VIDEO

Prvi put se sastajemo u velikom finalu, no uspješni smo protiv vas. Ipak, jako teško vas je pobijediti u ovakvoj atmosferi. Na ovom prvenstvu moramo još samo sat vremena odigrati dobro. Želimo tu pobjedu i imamo puno šanse protiv Hrvatske, najavio je finale Thierry Omeyer. Francuski golman godinama je jedan od najboljih na svijetu. I na ovom prvenstvu brani odlično, no kao da se čuva za finale protiv Hrvatske. U polufinalu protiv Danac njegov doprinos nije bio ključan.
- Bili smo dobri u obrani i pametni u napadu. Protiv Hrvatske to mora biti drugačije, bolje jer je kvalitetnija. Moramo trčati puno više u kontru.
Vaša vanjska linija je odlična. Mladi Duvnjak je fantastičan. Iako je mlad, već sada je izuzetno jak. Igra jako dobro. No nije on jedini. Imate Balića, Metličića, Lackovića...
Što će odlučiti finale?
- Presudit će obrana. O tome ovisi tko će pobijediti. Uf, bit će to veliko finale jer su to dvije najbolje momčadi. Ona utakmica u drugome krugu nije uopće važna. I jedni i drugi već smo bili u polufinalu i nismo igrali 100%. Ovo je ipak finale - kaže Omeyer. Hrvatski golmani iz godine u godinu su kritizirani. Tako je i na ovome natjecanju iako brane odlično. Možda i bolje od Francuza.
- Alilović i Losert su odlični. Različiti su golmani, imaju dva različita stila branjenja. Mirko je veći, još je mlad i pred njim je velika karijera. Losert je manji, eksplozivniji i ima veliko iskustvo. Golmani vam sigurno nisu najslabiji dio momčadi.
Boji li se Thierry paklene atmosfere u finalu?
- Atmosfera je super za rukomet. Puno je navijača koji poznaju naš sport. Svjesni smo da će svi biti protiv nas, ali bolje je igrati pred 15.000 navijača, nego pred 1000 njih - rekao je francuski golman te dodao:
- Jako mi je lijepo u Hrvatskoj. Split je prekrasan, a i u Zagrebu je isto lijepo. Volim Hrvatsku i Hrvate jer volite sport i rukomet.
Tko je najbolji rukometaš dosadašnjeg dijela prvenstva?
- Ne znam. Nisam gledao ostale utakmice. No čini mi se da su najbolji Karabatić i Abalo - nahvalio je svoje Omeyer pa zastao i sjetio se još jednog:
- E da, Vori. On je sigurno među najboljima.
Velika pohvala za Igora, no on je ionako najbolji pivotmen na svijetu. Njihov najbolji obrambeni igrač Didiert Dinart u finalu će sigurno igrati. Iako nije bio raspoložen za razgovor Didi svojom izjavom sigurno nije razveselio Vorija kojeg će čuvati na crti u nedjelju:
- Sigurno igram u finalu! - viknuo je Dinart u prolazu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Igrači Cityja partijali do zore! Jednog izbacili zbog tučnjave, Grealish nije znao za sebe...
PROSLAVILI KAKO I SPADA

Igrači Cityja partijali do zore! Jednog izbacili zbog tučnjave, Grealish nije znao za sebe...

Manchester City osvojio je u nedjelju deseti naslov prvaka Engleske, a igrači su jedva dočekali da se opuste i popiju koju čašicu. Proslava je bila u jednom grčkom restoranu
Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...
SLAVLJE NA POMOLU

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...

Brondby je kolo prije kraja pobijedio Silkeborg 2-0 i tako pobjegao Kopenhagenu na plus četiri uz utakmicu više. Ako Kopenhagen ne osvoji naslov, samo još Real mora osvojiti Ligu prvaka i 'modri' idu u play-off LP