Obavijesti

Sport

Komentari 2

Oni dolaze: Buduće zvijezde bore se za studentski naslov

Oni dolaze: Buduće zvijezde bore se za studentski naslov
3

USPJEH MU JE ZAJAMČEN Davis bi trebao biti prvi izbor NBA drafta, visok je 210 cm, a raspon ruku mu je čak 225 centimetara. Kidd-Gilchrist i Sullinger obećavaju

VIDEO

Završnica sveučilišnoga košarkaškog prvenstva (NCAA) odigrat će se ovog vikenda u New Orleansu. U polufinalu igraju Kentucky i Louisville te Ohio State i Kansas. 

Bilo ih je šezdeset i osam, preostala su samo četiri. Ako je turnir počeo iznenađenjima, recimo ispadanjem Dukea i branitelja naslova Connecticuta već u prvom krugu natjecanja, sastav Final Foura ne može se smatrati iznenađenjem. 

Sve su to superteškaši, sve su to škole s veličanstvenim košarkaškim programima i velikom tradicijom, s ukupno 49 nastupa na Final Fouru. I vode ih veliki treneri. 

John Calipari, Rick Pitino, Thad Matta i Bill Self su “creme de la creme”. 

Kentucky je bio favorit uoči početka turnira, Kentucky je potvrdio status najkompletnije momčadi i uvjerljivošću kroz turnir, sve je suparnike pregazio dvoznamenkastom razlikom. Ako oni ne budu rezali mrežice u New Orleansu, bit će puno, puno razočaranih... I ponovno će se aktualizirati priče o Johnu Calipariju kao čovjeku koji sjajno regrutira igrače, ali ne vodi dobro utakmice, kao o čovjeku koji proizvodi igrače, ali ne proizvodi naslove. 

Calipari je najplaćeniji sveučilišni trener s 3,5 milijuna dolara na godinu, u dvije sezone, koliko vodi Kentucky, čak mu je devet igrača otišlo u NBA ligu, ali ih je uspio nadoknaditi novim talentima. 

Calipari je jednostavno magnet za mlade igrače koji se vide visoko na NBA draftu.

- Mladi igrači ne misle da će izgubiti jer još nisu prošli kroz to - lakonski objašnjava svoju filozofiju Calipari. 

Ove sezone ima barem dvojicu takvih, Anthonyja Davisa i Michaela Kidda-Gilchrista. 

Davis, centar visok 210 centimetara s rasponom ruku 225, prema svemu sudeći, će biti prvi izbor drafta, a Kidd-Gilchrist će biti među prvih pet. Zanimljivo, kao izuzetak koji potvrđuje pravilo, u New Orleansu će se voditi bitka visokih, sve su velike igračke zvijezde ove sezone centri ili krila. 

Pozornost treba obratiti na snažno, 206 cm visoko krilo Jareda Sullingera (Ohio State), eksplozivnog Thomasa Robinsona (Kansas) i 211 cm visokog centra Louisvillea, Senegalca Gorguia Dienga.

Za njih će se na draftu boriti NBA momčadi

Davis je nova NBA zvijezda

Visok 210 cm, s rasponom ruku od nevjerojatnih 225 centimetara i ‘mekom rukom’. Najvjerojatniji prvi izbor NBA drafta i potencijalna nova zvijezda.

Kidd-Gilchrist još će učiti

Ovo mu je prva NCAA sezona, no već je iskazao sav igrački potencijal. Igra na poziciji krila, no još koju godinu neće u NBA ligu, ostaje na sveučilištu.

Želi što prije u NBA ligu

Najbolji igrač Ohio Statea Jared Sullinger tek je dvije godine na fakultetu, no čini se kako bi 206 centimetara visoko krilo već ove sezone moglo izaći na draft.

Robinson se mora dokazati

Thomas Robinson predvodi momčad Kansasa. Junior je i još se mora dokazivati. Želi izaći na draft, no čini se kako nije dovoljno zreo za borbu s najboljima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika