Obavijesti

Sport

Komentari 1

Najplaćenije zvijezde UFC-a: Stipe je prvak, a nije u top 10!

Najplaćenije zvijezde UFC-a: Stipe je prvak, a nije u top 10!
1

Na listi nema prvaka Daniela Cormiera, Amande Nunes, Michaela Bispinga ili najboljeg PFP borca današnjice Demetriousa Johnsona. Na listi nije ni naš prvak Stipe Miočić, koji je uzeo pa obranio titulu

VIDEO

Kada dođe do isplate UFC boraca, malo tko zna kako to točno funkcionira. Osim Dane Whitea. Čelni čovjek UFC-a zna da što si veće ime dobit ćeš više love. I to je cijela istina.

Tako na popisu najplaćenijih boraca u prošloj godini ima nekoliko smiješnih situacija, boraca koji su dobivali ogroman novac za jedan nastup i neki koji su rangirani ispod petog mjesta (ili uopće nisu rangirani).

Primjerice, na listi nema prvaka Daniela Cormiera, Amande Nunes, Michaela Bispinga ili najboljeg PFP borca današnjice Demetriousa Johnsona. Na listi nije ni naš prvak Stipe Miočić, koji je uzeo titulu kraljevske kategorije protiv Fabricija Werduma u Brazilu i obranio ju protiv Alistaira Overeema u Clevelandu. Nema ni Khabiba Nurmagomedova, čovjeka koji nikako ne može dobiti priliku za naslov, a ima omjer 24-0.

Plaćanje boraca je u većini slučajeva smiješno. Točnije, način na koji se biraju borci koji će dobiti veći novac.

10. Tyron Woodley - 1,010,000 $

MMA: UFC 205-Woodley vs Thompson

Amerikanac je odradio dvije borbe u 2016. godini. U prvoj je osvojio naslov u welter kategoriji pobjedom nad Robbiejem Lawlerom kojom je zaradio 340 tisuća dolara plus 50 tisuća bonusa. Zatim je obranio titulu protiv Stephena Thompsona i zaradio 500 tisuća plus 50 tisuća bonusa. Kada se doda i zarada sponzora dobije se ukupna suma.

9. Dominick Cruz - 1,020,000 $

MMA: UFC 207-Garbrandt vs Cruz

The Dominator je u 2016. godini odradio tri borbe nakon što se vratio poslije ozljede. U posljednjoj je upisao prvi poraz u UFC-u i drugi ukupno u karijeri. Naslov u bantam kategoriji uzeo mu je Cody Garbrandt.

8. Robbie Lawler - 1,130,000 $

Ruthless je dva puta ulazio u kavez u 2016. godini. U prvoj, legendarnoj borbi pobijedio je Carlosa Condita podijeljenom odlukom sudaca i zadržao pojas prvaka u welter kategoriji. No, samo do druge. U idućoj borbi pojas mu je uzeo Tyron Woodley. Dva puta je dobio po 500 tisuća dolara, 50 tisuća bonusa i 80 tisuća od Reeboka.

7. Anderson Silva - 1,285,000 $

The Spider je u prošloj godini dva puta dobio po 600 tisuća dolara. Prvo u borbi s prvakom srednje kategorije Michaelom Bispingom, a zatim i s prvakom u poluteškoj kategoriji Danielom Cormierom. Brazilac je dobio i dodatnih 50 tisuća dolara za Fight of the Night protiv The Counta.

6. Dan Henderson - 1,540,000 $

UFC 204 Weigh-In - Manchester Central

Hendo je u 46. godini života postao jedan od najplaćenijih boraca u UFC-u. Borio se dva puta u 2016. i svaki put zaradio 600 tisuća dolara. Dobio je i 200 tisuća dolara bonusa. Borbe su bile protiv Hectora Lombarda i Michaela Bispinga.

5. Alistair Overeem - 1,885,000 $

CES opens in Las Vegas

Nizozemac je odradio borbu u Amsterdamu nokautiravši Andreija Arlovskog. Ta borba mu je osigurala napada na pojas protiv Stipe Miočića. Borba koja će ostati zapamćena po njegovu bježanju unutar oktogona. Miočić ga je nokautirao i obranio pojas, a Reem je zaradio 800 tisuća dolara.

4. Brock Lesnar - 2,505,000 $

Dopingirani i napucani Brock Lesnar je u jednoj borbi zaradio 2,500,000 dolara. Tako je to kad ste WWE zvijezda i bivši UFC-ev prvak. Lesnar je slavio protiv Marka Hunta, a kasnije pao na doping testu. Uzevši u obzir i PPV od te borbe, Lesnar je zaradio i više.

3. Nate Diaz - 2,690,000 $

Mlađi brat Diaz dva puta se borio u 2016. godini - oba puta protiv Conora McGregora. Prvi put je uskočio deset dana prije borbe zamijenivši ozlijeđena Rafaela dos Anjosa. Šokirao je svijet i pobijedio McGregora zaradivši 500 tisuća dolara. U uzvratu je izgubio, alki u džep spremio 2 milijuna plus postotak od PPV-a.

2. Ronda Rousey - 3,030,000 $

REUTERS/PIXSELL

Bivša bantam prvakinja vratila se u kavez nakon godinu dana izbivanja i brutalno izgubila od Amande Nunes. Rousey je za jednu borbu dobila 3 milijuna dolara plus postotak od PPV-a. Druga najplaćenija borba u UFC-evoj povijesti.

1. Conor McGregor - 7,770,000 $

MMA: UFC 205-McGregor vs Alvarez

Ništa čudno da je Irac na prvom mjestu najplaćenijih boraca u UFC-u. Tri puta se borio u minuloj godini - dva puta protiv Natea Diaza i borba za naslov prvaka u lakoj kateogriji protiv Eddieja Alvareza. U borbama s Diazom zaradio je 4 milijuna, a protiv Alvareza 3,5. Dodatnu lovu dobio je i od ugovora s Reebokom te postotkom od PPV-a. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz