Obavijesti

Sport

Komentari 30

Oni su nedodirljivi: Što god da im radili, oni će uvijek zabiti...

Oni su nedodirljivi: Što god da im radili, oni će uvijek zabiti...
5

Jedino Messi zabija više od gola po utakmici, a blizu je i Cristiano Ronaldo. Barca je ove sezone zabila 81 gol u Primeri, a Messi ih je 'potpisao' trećinu, čak 27...

VIDEO

Slika je već toliko puta viđena. Uzima loptu na desnoj strani, krene izravno na braniča, izludi ga driblingom i iz koraka nepogrešivo pogađa. Rješenje za Lea Messija dosad je pronašao jedino Jose Mourinho. Njemu čudesni Argentinac ne zabije čak ni kad Barca razbije Real, nije mu zabio nikad u karijeri. Ni Chelseaju, ni Interu, ni Realu. Svi ostali još traže recept za jednog od najboljih nogometaša u povijesti. Svi osim - Špace Poklepovića.

- Taj Messi ide livo, livo pa opet livo. E, ja bih mu odsjekao tu stranu i tjerao ga udesno, pa da vidimo - ispalio je svojedobno bivši Hajdukov trener.

Ali gdje god tjerao tog Messija, on zabija. Neumorno i neumoljivo. Ove sezone odigrao je 42 utakmice, a zabio 45 puta. I nema namjeru stati.

- Kad vidim kojom brzinom kreće u dribling, učini mi se da gledam Diega Maradonu - rekao je Juan Sebastian Veron, suigrač iz reprezentacije.

U španjolskom prvenstvu zabio je 27 golova u 26 utakmica, u Ligi prvaka ima osam iz osam, još deset ih je uvalio u osam utakmica kupa. I sve to sa stilom, s neviđenom lakoćom i jednostavnošću.

- Da, briljantan je, ali njegov nogomet nema limita. Može biti puno bolji i postati najveći svih vremena - uvjeren je Diego Maradona.

Odmah do njega je i tip koji uporno želi biti veći od Lea, Ronaldo je već na 37 golova. Briljantan je opet Eto’o, raspucani su i Gomez i Cavani...

1. Lionel Messi (45 golova, 42 nastupa)

U Ligi prvaka nije zabio samo Rubinu, a u Primeri je devet puta utakmicu završio bez postignutoga gola. Triput je ove sezone zabio hat-trick, Sevilli, Almeriji pa onda i Atleticu.

2. Cristiano Ronaldo (37 golova, 42 nastupa)

Dok se Real uhodavao pod Mourinhom, igrao je praktički sam. Zabio je Primeri 27 u jednako toliko utakmica, uz četiri u Ligi prvaka.

3. Samuel Eto’o (32 gola, 41 nastup)

Inter je u Ligi prvaka ove sezone zabio 15 golova, Eto’o ih je sam utrpao osam i još četiri namjestio. U Serie A je već na 19 golova.

4. Mario Gomez (30 golova, 38 nastupa)

Ozljeda Ivice Olića ponudila je veliku šansu Gomezu, a ovaj je odgovorio s 30 golova već do kraja ožujka. A još i puno promašuje.

5. Edinson Cavani (29 golova, 42 nastupa)

Napoli je za njega Palermu platio samo pet milijuna eura, a za taj je novac dobio 22 gola u prvenstvu i sedam u Europskoj ligi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

LIVE Bayern - Real Madrid 2-1: Bavarci preokrenuli u nastavku!
PRATITE PRIJENOS

LIVE Bayern - Real Madrid 2-1: Bavarci preokrenuli u nastavku!

Liga prvaka, polufinale: S jedne strane šest, s druge 14 naslova prvaka Europe. Real je poveo golom Vinicusa, no Sane je izjednačio za domaćine u u drugom poluvremenu, a potom je Kane zabio za 2-1

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna