Obavijesti

Sport

Komentari 8

Opasno zanimanje golman: Udarci, lomovi i nesvjestice

Opasno zanimanje golman: Udarci, lomovi i nesvjestice
6

Golman Cibalije Mladen Matković zaradio je udarac u naletu protivničkog igrača i ležao je na travnjaku bez svijesti, ali slične nezgode događale su se i iskusnijima

VIDEO

Netko je pucao s desne strane, lopta mi je ispala, a Zagrebov igrač je naletio i pogodio me u glavu nogom ili koljenom, ne sjećam se čime točno, rekao je golman Cibalije Mladen Matković (22) jutro nakon gostovanja kod Zagreba u Kranjčevićevoj ulici.

Zagrebov napadač Ante Mitrović u toj je situaciji zabio gol za konačnih 1-1, a nesretni Matković ostao je ležati u nesvijesti.

- Izgledalo je jako opasno, svi smo se na klupi uplašili. Uvijek je neugodno dobiti udarac u glavu. Nasreću, nije bilo ozbiljnih posljedica - kaže trener Cibalije Samir Toplak, koji je brzo s klupe morao podići rezervnoga golmana.

Nikad nisam pao u nesvijest, ali puno sam puta lomio nos, Matković je naviknut na bolne udarce

Matković je hitno odvezen u KBC Dubrava, no snimke su pokazale kako je riječ samo o lakšem potresu mozga. Već istu večer bio je u svojem domu u Vinkovcima.

- Sumnjali smo na puknuće jagodice, ali ipak ništa nije puknulo. Još će u ponedjeljak otići na pregled u vinkovačku bolnicu i za nekoliko dana već bi trebao biti na treningu - rekao je sportski direktor Cibalije Dražen Pernar.

Nasreću, Matković je čvrst momak, naviknut je na udarce.

Mislim da me Ante Mitrović pogodio, ali nije se još javio, Zagrebov napadač “zakačio” je Matkovića

- Nikad nisam bio u nesvijesti na terenu, ali nekoliko puta sam već lomio nos u sličnim situacijama. Najčešće se to događalo na treninzima - rekao je Mladen, koji je došao sebi već na travnjaku.

- Čuo sam da spominju lom jagodice, no odmah sam pokušao pomaknuti vilicu. Čim sam vidio da mogu, znao sam da nije ništa strašno - dodao je Matković

Sad izgleda kao Robocop

Golman Chelseaja Petr Čech “zaradio” je frakturu lubanje u sudaru s napadačem i od tada nosi zaštitnu masku. Prije desetak dana slomio je nos.

Dobio udarac čim je došao

Na početku ove sezone Interov branič Lucio pogodio je kopačkom u glavu golmana Rome Martena Stekelenburga. Nizozemac je ostao ležati, a nakon toga morao je pauzirati nekoliko tjedana.

Kraj karijere zbog udarca

Joey Didulica dvaput je u kratkom razdoblju dobio udarac u glavu. Zbog toga je morao operirati vratnu kralježnicu pa je s 33 godine prekinuo karijeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja