Obavijesti

Sport

Komentari 26

Operacija Francuska: Od prve kavice na meniju samo Turska

Operacija Francuska: Od prve kavice na meniju samo Turska
10

Dok je šef Ante Čačić odrađivao posljednje obveze prije priprema, suradnici su mu uživali u kavi na suncu. 'Fatih Terim je čudo, ali naša prilika su njihovi golmani', kaže Mrmić

VIDEO

Krenulo je. Hrvatski reprezentativci okupili su se za “operaciju Francuska”, a na zagrebačkom Tuškancu prvi se “iz šume” pojavio Ante Ćorić. 


- Pa najmlađi sam, red je da dođem prvi. Uvijek dolazim pola sata prije dogovora - rekao je Ante.

Na terasi hotela optimizam se može osjetiti u zraku. Josip Šimunić, Ante Miše i Marijan Mrmić piju kavu, pričaju o Turskoj. Zapravo, toliki je optimizam da ga je osjetio i Ćorić.


- Dokle idemo na Euru? Pa do finala!

Gleda se uz kavu raspored prijateljskih utakmica naših protivnika.

- Turska igra protiv Slovenije u Ljubljani - konstatirao je Ante Miše gledajući raspored.

I tako je krenula priča o Turskoj. Pričaju o lošim stranama. Marijan Mrmić dvije je godine branio za Bešiktaš.

- Baš im gledam golmane, tu su Volkan Babacan i Onur Recep Kivrak. Ne brane u velikim klubovima, prvi je u Istanbulu, drugi u Trabzonsporu. Previše golova primaju. Evo baš je Trabzonspor prekjučer primio šest komada. Još ću ih pogledati detaljnije, ali... - zastao je Mrmić.

Zastao je na dvije-tri sekunde pa nastavio:

- Znate što, tu vidim našu veliku šansu. Njihovi golmani šansa su za naše napadače!

Babacan je u 34 utakmice ove sezone primio 36 golova, Kivrak u 20 utakmica 29 golova. Točnije, primaju više od gola po utakmici.


- Imam jednog dobrog prijatelja u Turskoj, nazvat ću ga za još detaljnije analize o njima. Moramo skinuti prekide, penale. Iako, znate kako je kod penala, ako igrač dobro pukne, nema tu golman previše šansi. Ako krene ranije na čitanje udarca, uvijek ga može igrač poslati u krivu stranu - priča Mrmić.

Jako dobro poznaje i izbornika Fatiha Terima, čovjeka kojeg u Turskoj zovu Imperator.

- Kako ne?! Dok sam bio u Bešiktašu, on je bio u Galatasarayu, dva puta je osvojio naslov. Strašan je motivator, to mu je velika odlika, velika kvaliteta. U stanju je tako motivirati igrače da lete terenom. Ali ne bojimo ga se. Nema straha, imamo mi igrače za njih - kaže Mrmić.

Osim Mrmića, Tin Jedvaj ima veze s Turskom. Suigrač mu je Calhanoglu, jedan od najboljih igrača Turske. I Toprak. No on nije pozvan.

- Često sam na treninzima razgovarao s Calhanogluom, koji je uz Turana najbolji turski igrač. Moramo ga dobro paziti, pogotovo u prekidima. Omer Toprak? Ne ulazim u razloge zbog kojih nije pozvan, ali znam da je jedan od najboljih igrača Bayera, da već godinama igra na visokoj razini. Iznenadilo me što nije pozvan, ali bolje da ga nema! Želim mu svu sreću... Ali na odmoru - rekao je Tin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna