Sport

Komentari 11

Operirali Weidmana nakon stravičnog loma noge: 'Srce mi puca, znam koliko truda ulaže'

Operirali Weidmana nakon stravičnog loma noge: 'Srce mi puca, znam koliko truda ulaže'

Srce mi puca jer znam koliko truda i volje ulaže u treninge svakog dana. Znam da će nam biti užasno sada, ali i u tjednima koji su ispred nas, rekla je supruga UFC borca Chrisa Weidmana

Nevjerojatnu nesreću doživio je Chris Weidman na UFC 261. Samo 13 sekundi nakon početka (službeno vrijeme prekida borbe je 17 sekundi) okršaja s Uriahom Hallom, nekadašnji prvak srednje kategorije doživio je najtežu ozljedu u karijeri.

Uputio je prvi udarac u borbi - i doživio stravičan lom noge.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Amerikanac je htio malo osjetiti Halla, vidjeti kako diše, uputiti prvi udarac pa uhvatiti ritam... No, uslijedio je strašan završetak zbog kojeg se srušio na pod zavijajući od bolova.

Gledatelji su ostali šokirani, kao i sudac Herb Dean koji se na prvu okrenuo od Weidmana poslavši Uriaha u svoj kut pa pohitao pomoći unesrećenom Amerikancu.

Šokiran je bio i pobjednik Uriah Hall koji ni sam nije mogao gledati scenu ispred njega. Nije bilo slavlja ni njega niti njegovog tima, samo nada da će Weidman što bolje podnijeti strašnu bol. A sudeći prema posljednjim informacijama, ispalo je puno bolje nego što je izgledalo.

Nekadašnji prvak srednje kategorije operiran je jutro nakon operacije, a da je sve prošlo dobro, potvrdila je njegova supruga Marivi objavivši njegovu sliku na Instagramu.

- To je bilo baš grozno. Čudne se stvari događaju u životu, a planovi se urušavaju. Ovo je bio dug dan, ali sam presretna što mogu vidjeti svog dragog nakon operacije. Sve je, hvala Bogu, prošlo u redu.

Sudeći po fotografiji, ne bi se uopće reklo da je Weidman samo dan ranije trpio nevjerojatnu bol. Bio je u tolikom šoku da nije bio svjestan situacije pa se oslonio na slomljenu nogu. 

- Srce mi puca jer znam koliko truda i volje ulaže u treninge svakog dana. Znam da će nam biti užasno sada, ali i u tjednima koji su ispred nas, ali presretna sam zbog podrške i potpore koju smo dobili. Sve te poruke jače su od ove grozne situacije - napisala je njegova supruga. 

Inače, Chris Weidman već je doživio istu situaciju 2013. godine samo što je Anderson Silva tada izvukao deblji kraj. Amerikanac je prvo zaustavio nevjerojatan Silvin niz od 10 obrana titula zaredom i 16 pobjeda tako što ga je nokautirao u drugoj rundi da bi Brazilac u revanšu doživio stravičan lom noge, baš kao i Weidman.

Američki borac je u MMA na omjeru 15-6, ali obzirom na 36 godina, ova ozljeda možda znači i kraj njegove karijere obzirom na to da mu sada slijedi dugotrajan oporavak.

Najčitaniji članci