Obavijesti

Sport

Komentari 70

Opet +5: Bilbao zabio, razljutio realovce i dobio četiri 'komada'

Opet +5: Bilbao zabio, razljutio realovce i dobio četiri 'komada'
1

U posljednjoj utakmici zaostalog 1. kola španjolske nogometne lige, nogometaši Real Madrida preokretom su slavili na Santiago Bernabeu protiv Athletic Bilbaa 4-1

VIDEO

Bilo je veliko pitanje na koji će način reagirati momci trenera Josea Mourinha nakon što su se na dan utakmice pojavile glasine da je Portugalac izgubio autoritet "starosjedioca" u momčadi (Sergio Ramos, Iker Casillas...).

I krenulo je loše po "kraljevski klub" - već u 13. minuti nakon što je Javi Martinez uposlio Llorentea koji je zabio svoj sedmi pogodak za vodstvo gostiju. Međutim, vodstvo Athletica trajalo je svega 12 minuta s obzirom da je Marcelo, na asistenciju Benzeme, zabio za 1-1. S tim se rezultatom i otišlo na predah.

Već u prvoj minuti nastavka Iturraspe u svom kaznenom prostoru ruši Brazilca Kaku i sudac Antonio Luhoz pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Cristiano Ronaldo, a to mu je ujedno bio 50. ligaški pogodak na Santiago Bernabeuu u 40 odigranih utakmica.

Dvadesetak minuta kasnije Nijemac Mesut Özil je ušao u kazneni prostor gostiju gdje ga ruši De Marcos, Francuz Karim Benzema natrčava na odbijenu loptu i zakucava ju u mrežu, ali sudac poništava pogodak, te pokazuje na bijelu točku te crveni karton Athleticovom braniču. Siguran izvođač najstrože kazne ponovno je bio Portugalac Ronaldo. Recimo i da je to bio deveti dosuđeni jedanaesterac za "kraljevski klub" ove sezone, te da nijedan drugi klub iz pet najjačih liga Europe nije imao priliku toliko puta zabiti s bijele točke.

Konačnih 4-1 postavio je Jose Callejon u 86. minuti susreta nakon savršene kontre u četiri poteza. Sergio Ramos je oduzeo loptu u obrani, proslijedio ju Özilu koji odmah daje Higuainu, a ovaj ju savršeno sa sredine terena, u prazan prostor, gurnuo za Callejona. Mladi Španjolac gura loptu u "for" te iskosa s desne strane savršeno pogađa dijagonalni kut Iraizozova gola. Callejon je u igru ušao svega sedam minuta ranije.

Recimo i da je Real momčad koja je ove sezone upisala najviše pobjeda nakon što je prva primila pogodak.

Pobjedom je Real ponovno pobjegao Barceloni, koja je ranije slavila kod Malage s 4-1, na velikih pet bodova prednosti točno na polovici prvenstvene utrke (19 kola). U nadolazećem tjednu očekuje nas uzvratni susret četvrtfinala španjolskog Kupa kralja u kojem će Katalonci na svom Camp Nou braniti prednosti od 2-1 protiv "kraljevskog kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...