Obavijesti

Sport

Komentari 72

Opet ti Francuzi: Hrvatska je izgorila u borbi za zlato

Opet ti Francuzi: Hrvatska je izgorila u borbi za zlato
29

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je od Francuske u finalu Europskog prvenstva 25-21. Hrvatska je tako obranila srebro iz Norveške '08

VIDEO

Hrvatska je dugo izgledala kao momčad koja je spremna osvojiti Europu, 28 minuta finale je izgledalo poput bajke. Ali na kraju je ipak svirala “Marseljeza”, opet su Francuzi ispijali šampanjac sa zlatom oko vrata. A naši rukometaši na trenutak su zaboravili da su u vrhu i tužno gledali u pod.
- Nemamo se čega sramiti. Ovo je naš prvi poraz na turniru, i to od olimpijskih i svjetskih prvaka. Francuzi su pokazali snagu, ali ja čestitam svojim igračima - rekao je izbornik Lino Červar, pošteno priznavši:
- Presudila je njihova spremnost, imali su više igrača koji mogu odlučiti utakmicu. A mi smo se previše mučili, preteško smo dolazili do golova. Protiv Francuske nemaš pravo na pogrešku, čim počneš griješiti, upadaš u njihov žrvanj. Baš to se nama i dogodilo.
Razočaranje je brzo nestalo s lica hrvatskih rukometaša, shvatili su da je srebro s ovako mladom momčadi velik doseg.
- Da nam je netko prije početka turnira ponudio polufinale, rekli bismo “wow”. A mi smo uzeli srebro, izgubili smo od boljeg protivnika. Svaka čast Francuzima, stvarno su najbolji u ovom trenutku - govorio je Igor Vori.
Kraj prvoga dijela i početak nastavka bacio je Hrvatsku u ponor u ovom finalu, reprizi lanjskog, na SP-u u Hrvatskoj. Omeyer je skidao kako samo on zna, Karabatić zabijao, Dinart tukao... Svoje šanse nismo iskoristili.
- Da, bili smo blizu, ali previše toga smo promašili. Imali smo i sjajnog Mirka, trebali smo to bolje iskoristiti - misli Domagoj Duvnjak.
Imali smo najmlađu momčad na prvenstvu, pred ovom momčadi je perspektiva. A Francuzi će se valjda konačno umoriti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića